Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άρωμα» παράδοσης με φόντο την επικαιρότητα στα καρναβάλια των Χανίων

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για τη διοργάνωση...

  • Real.gr
«Άρωμα» παράδοσης με φόντο την επικαιρότητα στα καρναβάλια των Χανίων
Στην τελική ευθεία έχουν μπει στα Χανιά οι διαδικασίες για τη διοργάνωση και φέτος των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται στην Παλαιόχωρα, την Κίσαμο και τις Καλύβες.

Οι ώρες μετρούν πλέον αντίστροφα και οι διοργανωτές με παραδοσιακό τρόπο καλούν τους πολίτες να δώσουν το «παρών», με τις κρητικές μαντινάδες να κυριαρχούν στο κάλεσμα για τα καρναβάλια στις Καλύβες και την Παλαιόχωρα.

«Ετούτος ο Καρνάβαλος δεν είναι σαν τους άλλους. Θε να σκορπίσει τη χαρά σε νιους και σε μεγάλους» αναφέρουν οι οργανωτές του καρναβαλιού των Καλυβών που φέτος συμπληρώνει 65 χρόνια ζωής.

«Παλιοχωρίτικος θεσμός είναι το καρναβάλι, στην Κρήτη είναι ξακουστός και με περίσσια χάρη» αναφέρεται στο αντίστοιχο κάλεσμα για το καρναβάλι που οργανώνεται για 25η φορά στη νύφη του Λυβικού, όπως είναι γνωστή η Παλαιόχωρα.

Αντίστοιχο κάλεσμα - πρόσκληση με την προτροπή «για κέφι διασκέδαση και χορό» στέλνουν οι διοργανωτές του 10ου Κισαμίτικου καρναβαλιού. Την αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων στα Χανιά «άνοιξε» την προηγούμενη Κυριακή το καρναβάλι της Σούδας.

Τη σκυτάλη θα πάρει, το Σάββατο 12 Μαρτίου, το καρναβάλι της Παλαιόχωρας που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και ακολουθούν την Κυριακή 13 Μαρτίου, με ώρα έναρξης τις 3 μετά το μεσημέρι, τα καρναβάλια σε Κίσαμο και Καλύβες.

Στην Παλαιόχωρα θα λάβουν μέρος 20 άρματα και ομάδες ενώ 12 άρματα και ομάδες θα λάβουν μέρος σε Κίσαμο και Καλύβες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v