Μαξίμου: Η «εθνική γραμμή» Μητσοτάκη έχει εκφυλιστεί σε φτηνή μικροπολιτική

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προφανώς μετανιώσει για τη συναινετική του στάση στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αναφέρει η κυβέρνηση.

  • Real.gr
Μαξίμου: Η «εθνική γραμμή» Μητσοτάκη έχει εκφυλιστεί σε φτηνή μικροπολιτική
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει προφανώς μετανιώσει για τη συναινετική του στάση στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρώτα, στη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου, έσπευσε να καταγγείλει ένα προσχέδιο. Έπειτα, ο εκπρόσωπος του κόμματός του επιχείρησε να υπονομεύσει από τα κοινωνικά μέσα την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης. Τώρα, μετά από τρεις ημέρες σιωπής από το πέρας της συνόδου, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους την ανάρτηση του Ντόναλντ Τουσκ, χωρίς καν να έχει ζητήσει, ως όφειλε, οποιαδήποτε ενημέρωση από την κυβέρνηση».
 
Αυτό αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σε απάντησή του στις σημερινές (10/09) δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής προσπάθειας για μία αποτελεσματική και ανθρωπιστική πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού, η "εθνική γραμμή" του κ. Μητσοτάκη έχει εκφυλιστεί, ήδη, σε φτηνή μικροπολιτική, προφανώς υπό την ομηρεία των ακροδεξιών του κόμματός του», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου στην απάντησή του.

Νωρίτερα, επικρίσεις κατά της ΝΔ για τη συνολική στάση της στο προσφυγικό και στις διεργασίες που συντελούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο διατύπωσαν κυβερνητικές πηγές που επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Η Νέα Δημοκρατία παρά το γεγονός πως ισχυρίζεται ότι ακολουθεί εθνική στρατηγική, δεν έχει πει την παραμικρή κουβέντα για τις μονομερείς ενέργειες, ούτε καταδίκασε τη συμπεριφορά της ομάδας Βίσεγκραντ, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΕπίσης, σημείωσαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συναίνεσε στο κλείσιμο των συνόρων, κάτι αναληθές, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα μίας κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα είναι και προβλήματα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο