Θεσσαλονίκη: Χώρος συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας η Αποθήκη 9 στο λιμάνι

Στην Αποθήκη 9 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρώνονται στο εξής τα είδη που προσφέρουν οι πολίτες για τους πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να διατίθενται με οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο.

Θεσσαλονίκη: Χώρος συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας η Αποθήκη 9 στο λιμάνι
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής έκκλησης εκ μέρους της διοίκησης του Κέντρου Μετεγκατάστασης Διαβατών, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαμορφώσει την Αποθήκη 9 στο Λιμάνι, την οποία του είχε παραχωρήσει για χρήση ο Οργανισμός Λιμένος.

Έπειτα από εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της, η Αποθήκη 9 είναι έτοιμη και θα δέχεται καθημερινά, από τις 8πμ έως τις 3μμ, μαζικές ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί στις πέντε δημοτικές κοινότητες και στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας , καθώς και την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται σε άλλους δήμους ή από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Η Αποθήκη 9, που θα στελεχωθεί με προσωπικό του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν θα δέχεται ανθρωπιστική βοήθεια από μεμονωμένους πολίτες, προκειμένου ν’ αποφευχθεί η άναρχη συγκέντρωση ειδών και να γίνει εφικτή η συγκέντρωση ειδών καταγεγραμμένων και ταξινομημένων κατά είδος.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στις πέντε δημοτικές κοινότητες και στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας, όπου πραγματοποιείται μια αρχική καταγραφή και ταξινόμηση του υλικού, κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v