ΝΔ: Ζημιά στα εθνικά όποιος και αν «θυσιαστεί»

Θέμα Πρωθυπουργού βάζει η ΝΔ για τον Γ. Μουζάλα που αποκάλεσε «Μακεδονία» την πΓΔΜ. Βλέπουν σοβαρή ζημιά στα εθνικά πίσω από το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» Τσίπρα-Καμμένου.

  • Real.gr
ΝΔ: Ζημιά στα εθνικά όποιος και αν «θυσιαστεί»
Να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα αποφάσισε αργά χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ο οποίος αποκάλεσε «Μακεδονία» την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ) έχοντας ήδη ενημερωθεί για την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου.

Η ΝΔ βάζει ευθέως θέμα Πρωθυπουργού τον οποίο καλεί να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα καθώς στη Λ. Συγγρού παρατηρούν ότι το «λαλίστατο» - όπως λένε - Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να απαντήσει με ένα άτιτλο «σημείωμα» για τον υπουργό δίνοντας επί της ουσίας απάντηση στον Πάνο Καμμένο και όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς ο εταίρος του Αλέξη Τσίπρα ζήτησε πρώτος την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα προλαβαίνοντας όλη την αντιπολίτευση.

Αν η Ν.Δ. ασκεί"υποκριτική-υπονομευτική"αντιπολίτευση που είπε να σκεφτεί ο κ.Μουζάλας παραίτηση,τι κάνει ο Π.Καμμένος που του την απαίτησε;

Αυτό έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος βάζοντας σε πρώτο πλάνο τον Αλέξη Τσίπρα και όχι τον Γιάννη Μουζάλα.





«Το θέμα αφορά στις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου και όχι αποκλειστικά σε αυτό που είπε ο υπουργός» έλεγε στο real.gr συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να μπορεί να αποκλείσει εξελίξεις από τη στιγμή που ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε να περάσει την «κόκκινη γραμμή» βάζοντας και την εκπρόσωπο του κόμματός του να προβεί σε γραπτή δήλωση για τον υπουργό της Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ίδια πηγή εξηγούσε στο real.gr πως ο πρωθυπουργός, λίγο πριν από το Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών και εν μέσω διπλωματικής κρίσης με την πΓΔΜ, βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο: Είτε κάνει τη χάρη του κ. Καμμένου να διώχνει τον υπουργό του - πάνω στον οποίο έχει οικοδομήσει την επικοινωνιακή διαχείριση του προσφυγικού - είτε αδειάζει τον κυβερνητικό του εταίρο διατηρώντας τον κ. Μουζάλα στη θέση του.

Επιλογή, που όπως πιστεύουν στη ΝΔ, θα ενισχύσει τα σενάρια που θέλουν τον κ. Καμμένο να ψάχνει ένα σεβαστό πολιτικό επιχείρημα για να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση Μουζάλα ήρθε λίγες ώρες μετά την αποστροφή Μπαλτά ο οποίος χαρακτήρισε... τιμητική για την Ελλάδα την εικόνα που βγαίνει από την Ειδομένη. Η εικόνα αυτή - με τους υπουργούς να κάνουν συνεχώς αμφίσημες δηλώσεις - προκαλούν ρωγμές σε ζητήματα που ακουμπούν ευαίσθητες χορδές της ελληνικής διπλωματίας - ανεξαρτήτως της όποιας κυβέρνησης βρίσκεται στην εξουσία. Η ΝΔ θα κινηθεί επιθετικά προς τον κ. Μουζάλα και θα επιμείνει στο αίτημά της για παραίτηση του υπουργού εκτιμώντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα εκτός από τα σύννεφα στις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου, θα εγείρει ανακλαστικά και εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v