Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ: 80 χρόνια προσφοράς στην Εκπαίδευση και τη Δημόσια Υγεία

To έργο της κλινικής παρουσιάστηκε σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία των πρυτανικών αρχών, των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής και άλλων Τμημάτων, πολλών φοιτητών, καθώς και πολλών πολιτών.

Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ: 80 χρόνια προσφοράς στην Εκπαίδευση και τη Δημόσια Υγεία
Η ογδοντάχρονη πορεία προσφοράς της Θεραπευτικής Κλινικής στον πάσχοντα συνάνθρωπο, καθώς και εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάσθηκε σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία των πρυτανικών αρχών, των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής και άλλων Τμημάτων, πολλών φοιτητών, καθώς και πολλών πολιτών.

Η Θεραπευτική Κλινική του ΕΚΠΑ είναι μια από τις παλαιότερες Κλινικές της Ιατρικής Σχολής και η μοναδική στον ελλαδικό χώρο που έχει ως κύριο ακαδημαϊκό αντικείμενο τη διδασκαλία, την έρευνα και την εφαρμοσμένη ιατρική πρακτική της Κλινικής Θεραπευτικής σε ένα ευρύτατο φάσμα νοσημάτων της Παθολογίας. Η δε ερευνητική και ευρύτερα η παραγωγική δραστηριότητα των μελών ΔΕΠ της Κλινικής υπήρξε από ιδρύσεώς της και συνεχίζει να είναι πρωτοποριακή, καθιερώνοντάς την ανάμεσα στις κορυφαίες στην Ελλάδα, με διεθνή απήχηση σημαντική, γεγονός που αποτυπώνεται διαρκώς στον μεγάλο αριθμό δημοσιευμένων εργασιών των μελών της σε περιοδικά υψηλότατου κύρους.

Ο πρύτανης και διευθυντής της Κλινικής, καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος, στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Κλινικής και σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το κύριο οργανωτικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της Θεραπευτικής Κλινικής, που τη διαφοροποιεί από όλες τις άλλες Παθολογικές Κλινικές, είναι η ύπαρξη όλων σχεδόν των παθολογικών ειδικοτήτων σε ένα ενιαίο λειτουργικά σχήμα στα πλαίσια του Παθολογικού Τομέα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Θεραπευτικής Κλινικής είναι η αρμονική συνεργασία των πανεπιστημιακών ιατρών με τους ιατρούς του ΕΣΥ.
 
Στην κατανομή αρμοδιοτήτων πάντα επικρατούν κριτήρια που σχετίζονται με τη διάρκεια εργασίας στην Κλινική και τις ικανότητες των στελεχών της και όχι η πανεπιστημιακή ή μη ιδιότητα. Το σύστημα της λειτουργίας της Θεραπευτικής Κλινικής είναι σήμερα πιο επίκαιρο παρά ποτέ γιατί συμβάλλει στην εξοικονόμηση προσωπικού και πόρων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v