LIVE: Σκληρό παζάρι Ε.Ε. με Τουρκία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την τουρκική πλευρά για την επίτευξη συμφωνίας στο προσφυγικό. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις. (VIDEO)

  • Real.gr
LIVE: Σκληρό παζάρι Ε.Ε. με Τουρκία
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την τουρκική πλευρά για την επίτευξη συμφωνίας στο προσφυγικό.

10.29 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι δεν μπορεί να "εγγυηθεί μια ευτυχή έκβαση" των συνομιλιών μεταξύ της EE και της Τουρκίας για τον έλεγχο της μεταναστευτικής ροής.

10:24: Ξεκίνησε η τετραμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου, Τουσκ, της Κομισιόν Γιούνκερ, του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Ρούτε και του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έφτασε στο χώρο της Συνόδο με 55 λεπτά καθυστέρηση και δήλωσε πως η συνάντηση αποτελεί μια καλή ευκαιρία τόσο για την επιλυση του προσφυγικού, όσο και για την εμβάθυνση των Ευρώ- Τουρκικών σχέσεων.

Προσερχόμενος ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε: «Έφτασα αργά χθες βράδυ στις Βρυξέλλες Όλα αυτά δείχνουν πόσο σημαντικές είναι οι Ευρω- Τουρκικές σχέσεις και η ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά και για το διεθνές περιβάλλον. Εργαζόμαστε εδώ στις Βρυξέλλες, όπως και την περασμένη εβδομάδα πάνω σε μια ανθρωπιστική υπόθεση. Για εμάς για την Τουρκίας, η προσφυγική κρίση δεν είναι αντικείμενο για διαπραγμάτευση, αλλά ζήτημα αξιών. Ανθρωπιστικών αξιών, ευρωπαϊκών αξιών.

Η Τουρκία έλαβε 2,7 εκατομμύρια μετανάστες, χωρίς καμία σημαντική βοήθεια από πουθενά. Θέλω σήμερα να τονίσω ξανά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την πολιτική για την ανθρωπιστική προσέγγιση στο ζήτημα. ΕΕ και Τουρκία έχουν τον ίδιο στόχο, να βοηθήσουν του Σύρους πρόσφυγες και να έχουμε μια νέα δυνατότητα σε αυτό το πλαίσιο. Αυτά θα συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους ηγέτες και ελπίζω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας, να βοηθήσουμε όλους τους πρόσφυγες, αλλά και αν εμβαθύνουμε τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, που είναι μια καλή είδηση για την Ευρώπη και τον κόσμο».


VIDEO - ΔΗΛΩΣΕΙΣ AXMET ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v