Κεφαλογιάννη: Ζούμε ξανά το 2015, απλώς με άλλους πρωταγωνιστές

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8.

  • Real.gr
Κεφαλογιάννη: Ζούμε ξανά το 2015, απλώς με άλλους πρωταγωνιστές
Στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα απαντώντας πόσο αισιόδοξη είναι για ολοκλήρωση της αξιολόγησης με θετικό τρόπο, ή αν αντίθετα μπορεί να ξαναζήσουμε μέρες 2015, η Ολγα Κεφαλογιάννη είπε: «Αν δεν το έχουμε καταλάβει, ζούμε, όντως, ξανά το 2015, απλώς με άλλους πρωταγωνιστές, δυστυχώς με την ίδια κατάληξη και χειρότερη για την ελληνική οικονομία. Επειδή αυτό τον καιρό το βάρος της δημοσιότητας πέφτει πάνω στο πολύ μεγάλο θέμα του προσφυγικού, έχουμε μάλλον ξεχάσει ότι ουσιαστικά η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο. Η αγορά έχει “πεθάνει”. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει πλέον χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και ότι η αξιολόγηση με όλες αυτές τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, όταν κλείσει, θα κλείσει δυστυχώς με πάρα πολύ βαρύ τίμημα για όλους εμάς».

Και πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ: «Ενα σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη που είχαν κάνει και το 2015, δηλαδή ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι όσο περνά ο χρόνος, τόσο αυτό επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση της οικονομίας και άρα και τον λογαριασμό που έχουμε να πληρώσουμε στο τέλος. Δηλαδή ότι ο χρόνος δεν είναι ουδέτερος. Αυτό δυστυχώς το λάθος το έκαναν και το 2015, το κάνουν και τώρα. Και ξέρετε πολύ καλά ότι έχουμε αυτή τη στιγμή τους θεσμούς που δεν συμφωνούν μεταξύ τους, ούτε καν στο να έχουν μία σύγκλιση στο δημοσιονομικό κενό, επομένως αυτό που βλέπω είναι ότι μάλλον ενδεχομένως να πάμε για πρώτη φορά σε ένα Eurogroup όπου οι θεσμοί δεν θα έχουν καν μεταξύ τους συμφωνήσει στο δημοσιονομικό κενό και άρα και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κα. ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v