Δριμύτατη κριτική της Α. Καραμανλή στον Στ. Κοντονή για το ντόπινγκ

Δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, άσκησε η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή

  • Real.gr
Δριμύτατη κριτική της Α. Καραμανλή στον Στ. Κοντονή για το ντόπινγκ
Δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, άσκησε η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, με την εισήγησή της κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον παγκόσμιο κώδικα για το ντόπινγκ στην ολομέλεια της Βουλής.

Η κ. Καραμανλή καυτηρίασε την τακτική του Υφυπουργού να φέρει το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αν και είχε περιθώριο 14 μηνών να προχωρήσει στη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας ή να το κάνει με μια απλή Υπουργική Απόφαση. Δεν το έπραξε και φέρει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα κινδύνευσε με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ο κ. Κοντονής απέφυγε να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα της WADA, παρότι του ζητήθηκαν επίμονα και τον κατηγόρησε για «θέατρο».

Όπως επεσήμανε η προσαρμογή της νομοθεσίας μας στον Κώδικα της WADA, υπήρξε το «όχημα» για να περάσουν δια της πλαγίας οδού 50 άσχετες φωτογραφικές και ρουσφετολογικές διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο και εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η Υπεύθυνη του τομέα Αθλητισμού της ΝΔ εισηγήθηκε την υπερψήφιση των άρθρων που αφορούν στο ντόπινγκ, προτείνοντας και συγκεκριμένες βελτιώσεις όπως η σύνθεση των πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων από τακτικούς δικαστές. Ταυτόχρονα, άσκησε κριτική τόσο για την έντονα γραφειοκρατική αντίληψη του Υφυπουργού Αθλητισμού, σχετικά με τη δημιουργία του μητρώου αθλητικών φορέων, όσο και για τη διάταξη που προβλέπει ότι τα μέλη των ελεγκτικών μηχανισμών της ΓΓΑ δεν διώκονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Τέλος η βουλευτής Β΄ Αθηνών επικεντρώθηκε στο ζήτημα της βίας, κατηγορώντας τον κ. Κοντονή για άστοχες και ανακόλουθες κινήσεις που στόχο έχουν μόνο τον εντυπωσιασμό και όχι την ουσία του προβλήματος. Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να ακούγεται από τον Υπουργό ότι θεωρεί επιτυχία το ότι δεν υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια, ενώ ζήτησε να της πει πότε και με ποιο τρόπο αξιοποιήθηκαν οι κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι των επεισοδίων. «Καλή είναι η βιτρίνα, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξετε και στα ενδότερα του ελληνικού αθλητισμού, ο οποίος μέρα με τη μέρα απαξιώνεται όλο και περισσότερο», προέτρεψε τον Υπουργό η κ. Καραμανλή κλείνοντας την ομιλία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v