Κουτσούμπας: Δικομματικός καυγάς για τα κανάλια

Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο καυγάς βολεύει και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ "για να κρύψουν αυτό που διακυβεύεται αυτές τις μέρες σε σχέση με την αξιολόγηση, τα νέα μέτρα και το προσφυγικό".

Κουτσούμπας: Δικομματικός καυγάς για τα κανάλια
"Δικομματικό καυγά για τα κανάλια και για το στενό κομματικό ακροατήριο" χαρακτήρισε την συζήτηση στην Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην δευτερολογία του.

Είπε ότι αυτός ο καυγάς βολεύει και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ "για να κρύψουν αυτό που διακυβεύεται αυτές τις μέρες σε σχέση με την αξιολόγηση, τα νέα μέτρα και το προσφυγικό".

"Επειδή είχατε καλλιεργήσει προσδοκίες για δήθεν μεγάλες αποκαλύψεις, το μόνο που αποκαλύπτεται τελικά, είναι ότι και οι δυό υπηρετείτε την ίδια πολιτική, την ίδια κατεύθυνση, το ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο συνολικά και στην Δικαιοσύνη πιο συγκεκριμένα, το ίδιο σάπιο σύστημα, σε τελευταία ανάλυση, που γεννά και αναπαράγει την διαφθορά" πρόσθεσε.

Είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν μαζί τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που μεταξύ άλλων προσαρμόζει το Δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης πλειστηριασμών υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματιών, διευθέτηση φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων και την διατήρηση και ενίσχυση του πλαισίου ποινικοποίησης των λαϊκών κινητοποιήσεων.




"Αν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα φτιάξε μια Εξεταστική Επιτροπή" είπε, χαρακτηριστικά, σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Είπε ότι παρά την συζήτηση περί διαφθοράς, "κρύβετε τον μεγάλο διαφθορέα που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο", ενώ επικαλούμενος στοιχεία έρευνας του ΟΟΣΑ το 2014 είπε ότι αυτή μετά από μελέτη 427 μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων σε 41 κράτη "επιβεβαίωσε ότι αυτοί που δωροδοκούν είναι οι μεγάλοι όμιλοι για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τα μερίδια τους στην αγορά".

Είπε ότι το ΚΚΕ παρακολουθεί την εξέλιξη της υποθέσεως της εισαγγελέως κ. Τσατάνη, τονίζοντας ταυτόχρονα, ως βασική επισήμανση ότι "η Δικαιοσύνη κατά την γνώμη μας ποτέ δεν ήταν ούτε θα είναι ανεξάρτητη από την εκάστοτε κυβέρνηση ούτε ουσιαστικά, ούτε διαδικαστικά. Ουσιαστικά γιατί η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει, να ερμηνεύει τους νόμους που αποφασίζει η εκτελεστική εξουσία και ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο, διαδικαστικά γιατί η ηγεσία της Δικαιοσύνης διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και γιατί η Δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό του κάθε κράτους και παίζει τον δικό της ρόλο στο πλαίσιο του ενιαίου καταμερισμού αρμοδιοτήτων αυτού του κράτους και τελικά έχει πάντα στόχο την επιβολή του δικαίου 'εντός εισαγωγικών για εμάς αυτό' της άρχουσας τάξης που έχει και την πραγματική εξουσία".

"Επειδή το επίδικο είναι η μη άσκηση δίωξης στον Βγενόπουλο από την Εισαγγελέα Εφετών για το αδίκημα της δωροδοκίας, επιχειρείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι είναι δυνατόν το σάπιο αυτό σύστημα να γίνει δήθεν τίμιο, φιλικό προς τους εργαζόμενους, ότι μπορεί να εισρεύσουν τεράστια κονδύλια στα κρατικά ταμεία αν καταπολεμηθεί η διαφθορά και η διαπλοκή των μεγάλων συμφερόντων με το κράτος" πρόσθεσε.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν υποτιμά το θέμα καθώς και την λήψη μιας σειράς μέτρων που μπορούν να μειώσουν τα φαινόμενα αυτά, προσθέτοντας ότι η πείρα έχει επιβεβαιώσει πως "σε μια κοινωνία που κάνουν κουμάντο τα συμφέροντα των λίγων που αλληλοδιαπλέκονται και συνεργάζονται νόμιμα με το κράτος, δηλαδή 'πάνω από το τραπέζι', είναι νομοτελειακό να αναπτύσσονται και οι συναλλαγές 'κάτω από το τραπέζι'".

Επισήμανε επίσης ότι στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής έχουν ληφθεί μέτρα που μπορεί να στραφούν και κατά λαϊκών ελευθεριών, όπως ευρείας κλίμακας παρακολουθήσεις, άρση απορρήτων επικοινωνιών, σωματικές και κατ' οίκον έρευνες χωρίς την τήρηση στοιχειωδών εγγυήσεων νομιμότητας.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν ανέχεται την υποκρισία σε θέματα πολιτικής ηθικής γιατί η ηθική έχει να κάνει και με το περιεχόμενο της πολιτικής και με το ποιό κόμμα είναι εξαρτημένο από τους μεγάλους επιχειρηματίες, "πράγμα που βασικά φαίνεται και αποδεικνύεται όχι από τα παραπολιτικά σχόλια κίτρινων ή άλλων φυλλάδων, αλλά από το ποιές αποφάσεις παίρνει, για ποιούς επιχειρηματικούς ομίλους, τι νομοσχέδια φέρνει στην βουλή, ποιούς ενισχύουν αυτά τα νομοσχέδια, φαίνεται και αποδεικνύεται από την όλη στάση του και δράση του μέσα κι έξω από την βουλή".

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά "σε αυτό που δεν θα κοροϊδέψουμε τον ελληνικό λαό, όπως κάνουν διάφοροι λαϊκιστές και εδώ μέσα, ότι για την οικονομική κρίση, για το χάλι που έχει φθάσει η χώρα, φταίνε δήθεν οι επιχορηγήσεις στα κόμματα, οι διάφορες μίζες της διαφθοράς".
"Είναι κρίση του συστήματος και η κρατική συμβολή στην κρίση είναι οι επίσημες παροχές και τα επίσημα δώρα σε επιχειρηματίες και σε επιχειρηματικούς ομίλους" υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι "δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κοροϊδεύουμε τον κόσμο που υποφέρει και να λέμε ότι αυτό το πολιτικό σύστημα εξυγιαίνεται και ηθικοποιείται αν καταργηθούν κάποιες επιχορηγήσεις σε κόμματα ή στην βουλή, γιατί αυτά μπορούν να τα καταργήσουν και μετά να βάζουν τους επιχειρηματίες να χρηματοδοτούν τα κόμματα και αυτό να θεωρείται και ηθικό".

Ανέφερε ότι πίσω από ορισμένες δικαστικές παρεμβάσεις "κρύβεται από τη μιά η ανάγκη διατήρησης κάποιων προφάσεων δημοκρατίας για το πολιτικό σύστημα και από την άλλη η αναγκαιότητα του κράτους να δρα ως όργανο εξυπηρέτησης των γενικών συμφερόντων της αστικής τάξης και όχι ως επιτροπή εξυπηρέτησης κάποιων συγκεκριμένων επιχειρηματιών σε βάρος άλλων".

"Οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες πρέπει εδώ και τώρα να οργανώσουν την πάλη τους, να ετοιμάσουν δυνατά τις νέες μαζικές πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες, να γυρίσουν την πλάτη στα κάλπικα δίπολα που στήνονται ξανά με όλα τα γνωστά παλιά υλικά του πάλαι ποτέ δικομματισμού, να ακούσουν την αλήθεια που τους λέει το ΚΚΕ, να ακούσουν την φωνή της καρδιάς τους, να ακούσουν την φωνή των πραγματικών συμφερόντων τους" κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v