ΚΕΔΕ: Προετοιμασία για την 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ναύπλιο

Συνεδρίασε η ομάδα εργασίας για την προετοιμασία της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο στις 4-5 Νοεμβρίου.

ΚΕΔΕ: Προετοιμασία για την 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ναύπλιο
Με αντικείμενο την υλοποίηση και τον προγραμματισμό της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα, που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου, συνεδρίασε σήμερα, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η ομάδα εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, υπό τον συντονισμό του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη.

Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν ο Φρανκ Έντελμαν -δήμαρχος Στάιναχ και συντονιστής δημάρχων της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Πέτρος Τατούλης -περιφερειάρχης Πελοποννήσου- και ο Χριστόδουλος Μαμσάκος -δήμαρχος Δράμας και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμικός χαρακτήρας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να συγκροτηθεί μία οργανωτική ομάδα η οποία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνέλευσης, θα επεξεργαστεί και θα οργανώσει συναντήσεις σχετικά με τις θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν και θα καταθέσει σχετικές προτάσεις.

Επίσης σημείωσε πως ένα από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η προσφυγική κρίση και ο ρόλος των δήμων στη διαχείρισή της.

Ο κ. Έντελμαν αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση, ένα ζήτημα το οποίο, όπως ανέφερε, αποτελεί πρόκληση ως προς τη διαχείρισή του, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γερμανία και συμφώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ πως πρέπει να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v