Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεκάδες συλλήψεις για τρομοκρατία στην Τουρκία

Συνολικά 16 άτομα τα οποία είναι ύποπτα για σχέσεις με το Μέτωπο αλ Νούσρα συνέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας.

  • Real.gr
Δεκάδες συλλήψεις για τρομοκρατία στην Τουρκία
Σε μαζικές επιχειρήσεις για την σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία προχώρησαν οι τουρκικές αρχές. Συνολικά συνελήφθησαν στην επαρχία Αντιγιαμάν 16 άτομα, τα οποία φέρονται να συνδέονται με το Μέτωπο αλ Νούσρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιδρομές σε 20 τοποθεσίες. Μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις έγιναν στο κέντρο της πόλης του Αντιγιαμάν και στην περιφέρεια Τσελιχάν.

Να σημειωθεί ότι η πόλη Αντιγιαμάν, είναι τόπος καταγωγής του βομβιστή αυτοκτονίας των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος ανατινάχθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα τον περασμένο Οκτώβριο, την ώρα που χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε φιλοκουρδική διαδήλωση ειρήνης.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα είναι μια τζιχαντιστική οργάνωση που δρα στη Συρία από τον Ιανουάριο του 2012, δηλαδή δέκα μήνες αφότου ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι μαχητές του σήμερα είναι περίπου 7-8.000 χιλιάδες, εκ των οποίων οι περισσότεροι θεωρείται ότι είναι σύριοι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v