Στο στόχαστρο των βομβιστών και ο Βέλγος πρωθυπουργός

Φωτογραφίες και σχέδια του γραφείου και του σπιτιού του Σαρλ Μισέλ είχαν σε έναν υπολογιστή οι βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

  • Real.gr
Στο στόχαστρο των βομβιστών και ο Βέλγος πρωθυπουργός
Νέες αποκαλύψεις για το δίκτυο τρομοκρατών στις Βρυξέλλες έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, κατά τις έρευνες σε διαμέρισμα-γιάφκα βρέθηκε υπολογιστής με φωτογραφίες και σχέδια της κατοικίας και του γραφείου του Βέλγου πρωθυπουργού, Σαρλ Μισέλ.

Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής βρέθηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το διαμέρισμα, στη συνοικία Σκαρμπέκ των Βρυξελλών, γράφει η οικονομική εφημερίδα De Tijd.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιεύονται επίσης στην εφημερίδα L' Echo. Ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.

Η εφημερίδα Le Soir αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ στην απελευθέρωση υπό περιοριστικούς όρους ατόμων που εμπλέκονταν με την τρομοκρατία και στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί για άλλα αδικήματα. Χαρακτηριστική περίπτωση τα αδέρφια ελ Μπακράουϊ, που είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση για κλοπή αυτοκινήτου και τον τραυματισμό αστυνομικού σε ληστεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Ζαν Ζαμπόν με δηλώσεις σε φλαμαδόφωνα έντυπα που αναπαράγει η εφημερίδα, επέκρινε έντονα την απελευθέρωση του εν λόγω τρομοκράτη το 2014 και ζήτησε αυστηροποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου.

Την ίδια στιγμή οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν τον άγνωστο ο οποίος άφησε δύο γάντια, τα οποία είναι δεξιά, σε λεωφορείο. Να σημειωθεί ότι η εικόνα των δύο καμικάζι αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ τους δείχνει να φορούν από ένα αριστερό γάντι, στο οποίο έκρυβαν τους πυροκροτητές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v