Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανένδοτος» μέχρι τις κάλπες

Νέες πρωτοβουλίες εξετάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αυξήσει την πολιτική πίεση στο Μαξίμου. Στο τερέν της ΝΔ η πρωτοβουλία των κινήσεων με εκλογές – εξεταστική, πιστεύουν στη Λ. Συγγρού.

  • Real.gr
«Ανένδοτος» μέχρι τις κάλπες
Την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων ανέκτησε ο αρχηγός της ΝΔ με το αίτημα για εκλογές - όπως εκτιμούν στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης - με την πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών να εκφράζουν ανακούφιση ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να ζητά κάλπες καθώς και οι ίδιοι , όπως αναγνωρίζουν, απέκτησαν πλέον ένα ισχυρό «πολιτικό αφήγημα» εγκαταλείποντας την αρχική, επίσημη θέση του κόμματος, ότι «η ΝΔ δε βιάζεται να κυβερνήσει».

Η μάχη της βουλής δημιούργησε νέα δεδομένα - κατά τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη - καθώς πλέον ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του θα βρίσκονται συνεχώς υπό πίεση για τις κάλπες αλλά και για την άρνηση του Μαξίμου να «υπογράψει» την εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο και την επιβολή των capital controls.

«Η συγκεκριμένη κίνηση είναι αμιγώς πολιτική και βασίζεται στα όσα έχουν παραδεχθεί πρώην κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Βαρουφάκης» λένε στη ΝΔ εκτιμώντας ως σίγουρη εκ των προτέρων την άρνηση του Μαξίμου να στηρίξει τη συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή όπως φάνηκε και από την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στη βουλή όταν του απευθύνθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ εξετάζουν νέες πρωτοβουλίες για να αυξηθεί η πολιτική πίεση προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάντα με το αίτημα για κάλπες να κυριαρχεί σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις τόσο του κ. Μητσοτάκη όσο και των βουλευτών του. Ενώ όπως παραδέχονται κομματικά στελέχη, δίνει ένα σημαντικό «όπλο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ (22-24 Απριλίου).

Η κυβέρνηση, όπως περιμένουν στη ΝΔ, θα επιχειρήσει να οξύνει την αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα δημιουργώντας συνθήκες σύγκρουσης ακόμη και με λειτουργούς της δικαιοσύνης όπως φάνηκε από τη χθεσινή «αντιπαράθεση» που είχε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. «Δε του βγήκε η συζήτηση για τη διαπλοκή, δεν του βγαίνει η συζήτηση για την οικονομία, έχει αδιέξοδο στο προσφυγικό, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση, θα δημιουργήσει συνθήκες γενικευμένης σύγκρουσης με όποιον θεωρεί αντίπαλό του» εκτίμησε για τον κ. Τσίπρα έμπειρος κοινοβουλευτικός μιλώντας με το Real.gr.

«Ο Μητσοτάκης το μήνυμα το έστειλε, κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη, οι ευθύνες θα αναζητηθούν όσο ψηλά και αν βρίσκονται» σημείωνε το ίδιο στέλεχος εκτιμώντας πως σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδριάζει μετά από αίτημα της ΝΔ με παρόντες τους κυρίους Παρασκευόπουλο και Παπαγγελόπουλο, θα υπάρξει νέος γύρος σκληρής αντιπαράθεσης για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης στο χώρο της δικαιοσύνης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v