Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το λιμάνι της Χίου έγινε «hot spot»

Δεύτερη νύχτα στο λιμάνι της Χίου πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου, εκατοντάδες πρόσφυγες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο και να μεταφερθούν στις υπάρχουσες δομές του νησιού. Πορεία προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας Κατσικά.

  • Real.gr
Το λιμάνι της Χίου έγινε «hot spot»

Δεύτερη νύχτα στο λιμάνι της Χίου πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου (2/4), εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο, ώστε να μεταφερθούν στις υπάρχουσες δομές του νησιού.

Χθες το απόγευμα, με μια διαδήλωσή τους, στην οποία κυριαρχούσε η παρουσία των μικρών παιδιών, ζητούσαν να μην επιστρέψουν στην Τουρκία και να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα astraparis.gr.



Η ειρηνική διαμαρτυρία πάνω στην αποβάθρα, με αυτοσχέδια πλακάτ και πανό, κράτησε περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να ετοιμάζονται για το πώς θα περάσουν την νύκτα τους.



Αρκετοί κατευθύνθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας και στην μεγάλη σκηνή δίπλα από το λιμεναρχείο της Χίου, ενώ ορισμένοι επέστρεψαν στο hot spot της ΒΙΑΛ, με αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου να καταμετρώνται περί τα 1.100 άτομα, όσα δηλαδή είναι και η δυναμικότητα του κέντρου.



Στην περιοχή «στρατοπέδευσε», το απόγευμα του Σαββάτου, μια διμοιρία δυνάμεων των ΜΑΤ, για προληπτικούς λόγους, όπως επισημαίνεται από αστυνομικές πηγές.

Πορεία προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας Κατσικά

Με βασικό σύνθημα να ανοίξουν τα σύνορα, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά πραγματοποιούν αυτήν ώρα ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας μέσα στο προάστιο Κατσικά, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Επικεφαλής στην πορεία βρίσκονται παιδιά και γυναίκες.

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες/μετανάστες περιφρουρούν την πορεία τους, ενώ τους ακολουθούν ομάδες αντιεξουσιαστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v