Περίπου 202 πρόσφυγες έφθασαν στο λιμάνι του Δικελί

Στο λιμάνι του Δικελί έφτασαν χθες οι πρώτοι 202 πρόσφυγες από διάφορες χώρες.

Περίπου 202 πρόσφυγες έφθασαν στο λιμάνι του Δικελί
Στο λιμάνι του Δικελί έφτασαν χθες οι πρώτοι 202 πρόσφυγες από διάφορες χώρες. Οι πρόσφυγες που είχαν αποβιβασθεί στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Οι τουρκικές Αρχές εμπόδισαν τα τηλεοπτικά συνεργεία να πάρουν εικόνες από την άφιξη των προσφύγων. Μετά την καταγραφή και την ιατρική εξέταση, οι πρόσφυγες τοποθετήθηκαν στις σκηνές που έχουν ετοιμαστεί στην περιοχή γι' αυτόν τον σκοπό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τη διαδικασία παρακολούθησε ο νομάρχης Σμύρνης, Μουσταφά Τοπράκ, ο οποίος δήλωσε πως μεταξύ των προσφύγων δεν υπάρχουν Σύροι, οι πρόσφυγες μετά τις τυπικές διαδικασίες στο Δικελί θα οδηγηθούν στο Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησίες) και στη συνέχεια θα απελαθούν.

«Η διαδικασία επανεγκατάστασης εξελίσσεται με επιτυχία, στο πλαίσιο της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ» ανέφερε ο νομάρχης, τονίζοντας ότι η συμφωνία αφορά τους πρόσφυγες, οι οποίοι, μετά τις 20 Μαρτίου, μετέβησαν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Τοπράκ, δεν προβλέπεται η δημιουργία σταθμού για τους πρόσφυγες στη Σμύρνη, αφού αυτοί θα προωθούνται στο Κιρκλάρελι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v