ΝΔ: Κάλπες, Συνέδριο και διεργασίες

Στο αίτημά της για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση. Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, λένε χαρακτηριστικά: «Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα».

  • Real.gr
ΝΔ: Κάλπες, Συνέδριο και διεργασίες
Στο αίτημά της για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση. Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, λένε χαρακτηριστικά: «Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα».

Με αφορμή και τα σκληρά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, από εδώ και στο εξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλιμακώνει διαρκώς την αντιπολιτευτική του στρατηγική, βάζοντας στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, είναι σαφές ότι η Συγγρού επιθυμεί την αποδόμηση του πρωθυπουργού, ο οποίος παραμένει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικές της γραμμής που ακολουθεί η ΝΔ κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι οι δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν. Για αυτό πρέπει να φύγει τώρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην κόντρα της κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας πως «όλοι γνωρίζουμε που κατέληξε η παράσταση που το Σάββατο ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει και μάλιστα ενισχυμένο στο πρόγραμμα. Μαζί και οι πιεστικές, συχνά υπερβολικές, απαιτήσεις του. Η θέση αλλά και η αξιοπιστία της Ελλάδας, δυστυχώς αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο.  Νέα πολύ επώδυνα μέτρα έρχονται για όλους τους πολίτες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Βαρόμετρο για τις επόμενες κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να είναι και οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν πριν το Πάσχα. Την ίδια ώρα, στη ΝΔ ετοιμάζονται για το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του κόμματος, το τριήμερο από τις 22 έως τις 24 Απριλίου. Μια εβδομάδα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Ομιλία Σαμαρά στο Χονγκ Κονγκ

Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει σήμερα στο 19ο ετήσιο Ασιατικό Επιχειρηματικό Συνέδριο, στο Χονγκ Κονγκ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξαπολύσει επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα αναφερθεί και στην δήλωση που έκανε χθες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, πως το 2014 η Ελλάδα έβγαινε από το μνημόνιο, ωστόσο η νέα ελληνική κυβέρνηση «διάλεξε άλλους δρόμους». Ερωτηματικό παραμένει το εάν ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον πρώην στενό συνεργάτη του, Σταύρο Παπασταύρου.

Την Παρασκευή η ανακοίνωση του κόμματος Μπαλτάκου - Καρατζαφέρη

Εξάλλου, στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος θα παρουσιάσουν τον νέο πολιτικό φορέα. Το όνομα δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, ωστόσο δύο είναι τα πιθανότερα: «ΕΘΝΟΣ» (Εθνικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος ή Συνασπισμός) και «ΠΑΤΡΙΣ» (Πατριωτικός Ριζοσπαστικός Σύνδεσμος ή Συνασπισμός)

Στον νέο φορέα θα μετέχουν στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί. Στόχος είναι το δεξιό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, που έχει μείνει κενό, μετά την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να στραφεί προς το κέντρο.







ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v