Το ύστατο χαίρε στον Γιάννη Αγγέλου

Μέσα σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία, είπαν το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Αγγέλου. (ΦΩΤΟ)

  • Real.gr
Το ύστατο χαίρε στον Γιάννη Αγγέλου

του Θάνου Τριανταφύλλου

Μέσα σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία, είπαν το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Αγγέλου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου.

Ο επί χρόνια φίλος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή «έφυγε» σε ηλικία 65 ετών έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Κώστας Καραμανλής: «Στάθηκες όρθιος απέναντι στο ψέμα. Θα μου λείψεις φίλε»

Ο Πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που συνοδευόταν από την γυναίκα του κ. Νατάσα Παζαϊτη, εμφανώς συγκινημένος, εκφώνησε «από καρδιάς» τον επικήδειο λόγο για τον επί 35 χρόνια φίλο και συνεργάτη του.



«Πορευτήκαμε μαζί για 35 ολόκληρα χρόνια. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Σε μεγάλους αγώνες και ανηφορικά μονοπάτια. Ήσουν πάντα εκεί σεμνά και διακριτικά με πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά μας», είπε ο κ. Καραμανλής, συμπληρώνοντας «Θα μας λείψεις φίλε, θα μου λείψεις φίλε».



Ο Κώστας Καραμανλής εξήρε το ήθος και την στάση του Γιάννη Αγγέλου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην δικαίωσή του για την υπόθεση της «Μονής Βατοπεδίου».



«Σε χαιρετώ με αισθήματα θαυμασμού. Στάθηκες όρθιος απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία, απέναντι στην κατάφωρα άδικη ιστορία που στήθηκε εις βάρος σου», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «δικαιώθηκες, γιατί είσαι το φως.



Και το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για την ιστορική διαδρομή και προσφορά σου», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.



Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, νυν και πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας.















Η διαδρομή του Γιάννη Αγγέλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή, πατέρα του τέως πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1986 όταν ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να πολιτευθεί βρέθηκε στο πλάι του και έτσι το 1989, μετακόμισε μαζί με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα στη Θεσσαλονίκη για να τον βοηθήσουν να εκλεγεί βουλευτής. Κατά το διάστημα διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, από το 2004 έως το 2009 ο Γιάννης Αγγέλου ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v