Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Στους 32 βαθμούς την Πέμπτη

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας και την εξασθένηση των ανέμων.

Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Στους 32 βαθμούς την Πέμπτη
Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας και την εξασθένηση των ανέμων.

Οι καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται πως θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σταδιακά μέχρι και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινός αναμένεται να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο να μην πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 26 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι σε ενίσχυση δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι αρχικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ., ενώ αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος . Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, φτάνοντας τοπικά τους 28 βαθμούς.

Την Πέμπτη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βορειοανατολικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v