Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοχαρόπουλος: Τυχοδιωκτική η κυβέρνηση – Να παραιτηθεί τώρα

Χρειάζονται μεγάλες υπερβάσεις αν θέλουμε να πετύχουμε τη μεγάλη τομή στον προοδευτικό χώρο, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Θεοχαρόπουλος: Τυχοδιωκτική η κυβέρνηση – Να παραιτηθεί τώρα
Να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να δημιουργηθεί μία νέα ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, που με ορίζοντα τριετίας θα βγάλει οριστικά τη χώρα από τα μνημόνια, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, χαιρετίζοντας στη Συνδιάσκεψη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, στο ίδιο του το κόμμα, τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και στο Ποτάμι, υπογράμμισε ότι «χρειάζονται μεγάλες υπερβάσεις αν θέλουμε να πετύχουμε τη μεγάλη τομή στον προοδευτικό χώρο. Αν μείνουμε περιχαρακωμένοι στις κομματικές μας ιστορίες, στην αγωνία για κομματική δικαίωση, στους εγωισμούς, στα ιδεολογικά στερεότυπα, τότε θα λέμε πολλά αλλά τελικά θα κάνουμε λίγα».

Ο Θάνασης Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι ο υπό διαμόρφωση προοδευτικός πόλος δεν θα υπάρξει αν δεν εκφράσει και εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που σήμερα βρίσκεται εκτός των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών.

«Για να το κατορθώσουμε αυτό, πρέπει να καταλήξουμε πρώτα στο ποιους εκφράζουμε, ποια κοινωνικά στρώματα επιθυμούμε να εκπροσωπήσουμε. Αν η κοινωνία πειστεί ότι έχουμε μια αφήγηση διαφορετική από τις υπάρχουσες για τη σωτηρία της χώρας, τότε θα στρατευθεί μαζί μας, αν δεν πειστεί, θα αδιαφορήσει. Οι προσπάθειες ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου πρέπει να κινηθούν προς μία σαφή προοδευτική κατεύθυνση» σημείωσε.

«Στο πλαίσιο αυτό, πρότασή μας είναι να προχωρήσουμε μεταβατικά σε ένα πολυκομματικό φορέα και στη συνέχεια στο ενιαίο προοδευτικό σχήμα» εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέστρεψε σε πολιτικές επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού και πως θέλει να καταθέσει σχέδια νόμου την επόμενη εβδομάδα για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό χωρίς να έχει έρθει σε συμφωνία στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Η μόνη διαφορά είναι πως οι Γιάννηδες τώρα έγιναν ξανά με δυο ν. Αλλά οι τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες πολιτικές είναι πάντα επιζήμιες για τη χώρα, είτε με ένα είτε με δυο ν. Ελπίζω ότι μέρες που έρχονται η κυβέρνηση να μην οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε σκηνές Παθών, χωρίς όμως να φαίνεται και η Ανάσταση», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση πρέπει να στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία που θα εμπεριέχει όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως φορολογικό, ασφαλιστικό, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, η οποία θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα υπάρχει έλεγχος εφαρμογής της. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί πρέπει να είναι κοινής αποδοχής».
 
Προσέθεσε ότι ο κ. Τσίπρας πλέον είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης και τόνισε πως «πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω για να υπάρξει διακομματική λύση εθνικής συνεννόησης χωρίς να μπλέξουμε σε περιπέτειες εκλογών με κινδύνους οικονομικής και πολιτικής αστάθειας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v