Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους»

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Realnews . Αντιδράσεις από Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη.

  • Real.gr
«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους»
«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Λεωφόρο Συγγρού, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Realnews και τη Χριστίνα Κοραή.

Το γραφείο του πρωθυπουργού, σε μακροσκελή ανακοίνωση, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή».

Στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους», το Μαξίμου σχολίασε: «Αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη -και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος».

Η Νέα Δημοκρατία σήκωσε το γάντι και απάντησε στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας για τις ανακοινώσεις του Μαξίμου ότι:

«Ουδείς τις προσέχει, ουδείς τις παρακολουθεί, ουδείς τις πιστεύει. Έστω και τώρα, ας περισώσουν ό,τι μπορούν πριν την αποχώρησή τους».

Η συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Realnews

Μια «συμφωνία αλήθειας» για έξοδο από την κρίση είναι το μεγάλο στοίχημα του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια ‘‘συμφωνία αλήθειας’’ όλων των Ελλήνων, για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά», τονίζει στη συνέντευξή του στη Realnews.

Καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, ενώ για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους».

Ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει ούτε επιμέρους μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που θα καταθέσει η κυβέρνηση, για να μη δώσει «άλλοθι σε μια κυβέρνηση που διαλύει τη χώρα».

Δηλώνει ότι «το τρίτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να το εφαρμόσει, το θέμα είναι να γλιτώσουμε το τέταρτο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας».

Για τις κυβερνητικές συνεργασίες της Ν.Δ., αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, δηλώνει ανοιχτά ότι «θέλω και τον Σταύρο και όλους τους ανθρώπους που είναι στο Ποτάμι να συμπορευτούμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα».

Δεν αποκλείει, όμως, ούτε τη Φώφη Γεννηματά και τον Βασίλη Λεβέντη. Για το κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου δηλώνει ότι «δεν ανησυχώ γιατί είναι εσωτερικές ματαιοδοξίες της ακροδεξιάς».

Για το προσφυγικό χρεώνει στην κυβέρνηση «ανικανότητα, ψέματα, ιδεοληψίες και αναποτελεσματικότητα». «Αυτή δεν είναι καλή βάση για εθνική γραμμή», επισημαίνει.

Οσο για τον Πάνο Καμμένο τονίζει ότι «έχει σφηνώσει στην υπουργική καρέκλα και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει με τίποτα».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ANAΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ REALNEWS




«Πόλεμος» Μαξίμου-ΝΔ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στη Realnews

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v