Πρέβεζα: Οι μαθητές σε ρόλο ξεναγού στην αρχαία Κασσώπη

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, στην Πρέβεζα, χτύπησε χθες η καρδιά του πολιτισμού με μαθητές σε ρόλο ξεναγού.

Πρέβεζα: Οι μαθητές σε ρόλο ξεναγού στην αρχαία Κασσώπη
Στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, στην Πρέβεζα, χτύπησε χθες η καρδιά του πολιτισμού με μαθητές σε ρόλο ξεναγού. Τρία ισχυρά φύλα της Ηπείρου, οι Μολοσσοί, οι Χάονες και οι Θεσπρωτοί, τους οποίους υποδύθηκαν μαθητές και φιλοξενούμενοι, για περισσότερο από δύο ώρες «προσέφεραν πολιτισμό» σε σχολεία και φορείς που επισκέφθηκαν τον χώρο.

Η δράση με θέμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα. Τα σχολεία υιοθετούν. Η κοινωνία αγκαλιάζει» πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα», στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».

Οι μαθητές του 4ου Γυμνάσιου Πρέβεζας, του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας, του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου έκαναν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπετες παρακολούθησαν δρώμενα. Ο πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος, ξεναγήθηκε από παιδάκια, μαζί με άλλα μέλη του σωματίου και όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους.

Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Καναλακίου, του οποίου οι μαθητές της πέμπτης τάξης υποδύθηκαν τους Μολοσσούς, Ελένη Κολιοφώτη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι δάσκαλοι νιώθουν συγκίνηση και περηφάνια γιατί το αποτέλεσμα της προσπάθειας ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των μαθητών από το Καναλάκι στην αρχαία Κασσώπη, ένα παιδάκι βρήκε ένα χάλκινο νόμισμα του 4ου αιώνα π.Χ., το οποίο παραδόθηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v