Αίρεται η άρση ασυλίας του Ι. Σαχινίδη

Αίρεται η άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Σαχινίδη που αφορά μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

  • Real.gr
Αίρεται η άρση ασυλίας του Ι. Σαχινίδη
Της Άννας Καραβοκύρη

Αίρεται η άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Σαχινίδη που αφορά μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δυο συντρόφων του. Υπέρ της άρσης τα 183 βουλευτες, κατά ψήφισαν 4 και 2 ψήφισαν λευκο.

Αντιθέτως η ολομέλεια αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρου Μεϊκόπουλου που αφορούσε την συμμετοχή του σε κινητοποίηση με κλείσιμο διόδιων, με 12 ψήφους υπέρ, κι 177 κατά.

Ομοίως δεν αίρεται η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Δέδε που αφορούσε την μη κατάθεση πόθεν Εσχες στην αρμόδια εισαγγελεια ως διευθυντής στο ΚΑΤ. Ο ίδιος ζήτησε από την ολομέλεια να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία επειδή όπως υποστήριξε το ζήτημά δεν είναι πολιτικό. Υπέρ ψήφισαν 78, κατα 108 και παρών 3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v