Μητσοτάκης: Κλείνετε το μάτι στους «53» με μαθήματα ανθρωπισμού

Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι, τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας συζήτηση για την ασφάλεια. Κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να πάει στην Ειδομένη ή τον Πειραιά και να δει που έχει πνιγεί ο ανθρωπισμός της πρώτης φοράς Αριστερά. (VIDEO)

  • Real.gr
Μητσοτάκης: Κλείνετε το μάτι στους «53» με μαθήματα ανθρωπισμού
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια και η ευνομία δεν αποτελούν πολιτική προτεραιότητα, είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας συζήτηση για την Ασφάλεια, που διεξάγεται αυτήν την ώρα στη Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε σφοδρά προς τον κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον για “ανικανότητα στην διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος που παράλληλα με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν οδηγήσει σε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι”, ενώ επισήμανε ότι στο πρόσφατο παρελθόν “ένα τμήμα της αριστεράς αρνιόταν να καταδικάσει την βία από όπου κι αν προέρχεται, απέφευγε να αποδοκιμάσει την τρομοκρατία, ενθάρρυνε τους αγανακτισμένους να μιλάνε για “κρεμάλες".



Σε ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι όροι “δημόσια τάξη, ασφάλεια, αστυνομία” προκαλούν αλλεργία, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διερωτώμενος «εάν υπάρχουν σχέσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ με τον ακραίο αντιεξουσιαστικό χώρο».



Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως: «η ανοχή στη βία χαμηλής έντασης εκτρέφει την τρομοκρατία», τονίζοντας πως: «η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μία μολότοφ και μία μολότοφ από ένα καλάζνικοφ είναι τελικά μικρή». «Μόνο στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα το σιδηροδρομικό δίκτυο και το κεντρικό λιμάνι κλείνουν επ’ αόριστον για διαμαρτυρία», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.



Παράλληλα αναφέρθηκε και στην έλλειψη κάθε ίχνους ανθρωπισμού από την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. «Κάντε μια βόλτα στην Ειδομένη ή τον Πειραιά για να δείτε που έχει πνιγεί ο ανθρωπισμός της “πρώτης φοράς Αριστερά» , σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μόνο στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα βαφτίζεται η ανομία "ανθρωπισμός" και ελευθερία η "καταπάτηση", είπε ο κ. Μητσοτάκης, προτείνοντας την συγκρότηση ενός ενιαίου Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v