Τσίπρας: Μνημείο καταστροφολογίας η ομιλία Μητσοτάκη

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί να σπείρει τον φόβο στην κοινωνία». Τι είπε για την αξιολόγηση.

  • Real.gr
Τσίπρας: Μνημείο καταστροφολογίας η ομιλία Μητσοτάκη

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «σαφές ιδεολογικό μανιφέστο».

Από το βήμα της Βουλής και τη συζήτηση για την ασφάλεια και το προσφυγικό ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μνημείο κινδυνολογίας, καταστροφολογίας» από την πλευρά του αρχηγού της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπαθεί να σπείρει τον φόβο».




«Είπατε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και ότι ο δυτικός τρόπος ζωής απειλείται, αγοράσατε τη θεωρία του πολέμου των πολιτισμών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες και καμία δεν έχει προτεραιότητα έναντι της άλλης, αλλά η μια προϋποθέτει την άλλη».

«Η ελευθερία χωρίς την ασφάλεια οδηγεί σε μια κοινωνία "ζούγκλα" και η ασφάλεια χωρίς την ελευθερία οδηγεί σε μια κοινωνία ολοκληρωτική» πρόσθεσε ο ίδιος.




Aπαντώντας στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η αριστερά στην Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της οργανωμένης βίας του μετεμφυλιακού κράτους, των εθνικοφρόνων και της δικτατορίας, όχι θύτης».

Ανέφερε ακόμη ότι «σήμερα ότι το δόγμα της ΕΛΑΣ της ηπιότητας και της διακριτικότητας είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ως προς τη διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών από το δόγμα της επίδειξης ωμής δύναμης και της άνευ όρων καταστολής».

«Σήμερα, το κέντρο της πόλης είναι πλήρως ασφαλές και χωρίς προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 



Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και την οικονομία ο Αλ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση θα διαψευστεί:

«Θα σας συνιστούσα κύριοι της αντιπολίτευσης να μην ποντάρετε όλα τα χρήματα σας στην αποτυχία της κυβέρνησης καθώς η αξιολόγηση θα κλείσει».

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός είπε: «Σας βλέπω σήμερα και να βιάζεστε αλλά και να αγκομαχάτε ... γιατί; Γιατί κάποιοι σας πιέζουν καθώς είτε έχουν χρέη, είτε θέλουν να κρατούν μέσα και να εκβιάζουν. Έχετε φέρει μέτρα που ξεπερνούν τα 63 δισ. ευρώ και έρχεστε σήμερα να μας κατηγορήσετε για νέα μέτρα 5 δισ.».

Ο ίδιος σημείωσε πως τα πρόσθετα μέτρα δεν είναι προϊόν της σημερινής διαπραγμάτευσης αλλά των πολιτικών και των άστοχων διαπραγματεύσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν κάνει.

«Ο τόπος χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση, αλήθειες και θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας την ομιλία του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v