Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα κατά του Brexit

Η Βρετανία θα μείνει πίσω σε ό,τι αφορά τις εμπορικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που επιλέξει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, διεμήνυσε. Τετ α τετ με την βασιλική οικογένεια και τον πρίγκιπα Γεώργιο.

  • Real.gr
Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα κατά του Brexit
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει πίσω όσον αφορά στις εμπορικές του σχέσεις με τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που επιλέξει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, διεμήνυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βρετανία.

«Κάποιοι πιστεύουν πως ίσως υπάρξει συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αυτό δεν θα συμβεί τόσο γρήγορα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει πίσω», προειδοποίησε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο.

«Επικεντρωνόμαστε στις διαπραγματεύσεις με το μεγάλο μπλοκ», δηλαδή με την ΕΕ, πρόσθεσε. «Οι ΗΠΑ θέλουν ένα Ηνωμένο Βασίλειο που να είναι ισχυρός εταίρος. Και το Ηνωμένο Βασίλειο διαπρέπει όταν συμβάλει σε μια ισχυρή Ευρώπη», τόνισε.

Η επίσκεψη Ομπάμα στη Βρετανία

Ο Μπάρακ Ομπάμα, έφθασε το βράδυ της Πέμπτης στη Μεγάλη Βρετανία για επίσημη επίσκεψη στη χώρα ενώ με μια θερμή χειραψία ευχήθηκε χρόνια πολλά στην βασίλισσα Ελισάβετ που έκλεισε τα 90 της χρόνια.



Το βασιλικό ζεύγος, περίμενε αυτοπροσώπως τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του Μισέλ Ομπαμα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο κάστρο του Γουίνστορ, προκειμένου να τους παραθέσουν γεύμα.





Ο 94χρονος πρίγκιπας Φίλιππος ξενάγησε τους επισκέπτες στον πύργο, ενώ έδωσαν συγχαρητήρια στον πρόεδρο Ομπάμα για τις ικανότητες του στο γκολφ που εξάσκησε στο γρασίδι του Γουίνδσορ.



Μετά τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και τη συνάντηση με την βασίλισσα Ελισάβετ, ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του, μετέβησαν στο παλάτι του Κένσινγκτον, καλεσμένοι σε ανεπίσημο δείπνο από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον.





Κέιτ και Γουίλιαμ υποδέχτηκαν το ζευγάρι στην αίθουσα ζωγραφικής όπου εκεί βρισκόταν και ο πρίγκιπας Γεώργιος.

Ο μικρός, φορώντας τα ρούχα του ύπνου, χαιρέτησε για πρώτη φορά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ λίγο αργότερα, ανέβηκε στο ξύλινο αλογάκι που του είχε κάνει δώρο ο Μπάρακ Ομπάμα για τα γενέθλιά του.

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ είχε κοιμηθεί σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι ενώ στον μικρό πρίγκιπα δόθηκε μια μικρή παράταση για την περίσταση.








ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Splash/AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v