Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχία στην Αθήνα για τα ταμειακά διαθέσιμα

Συνεχείς επαφές του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα των προληπτικών μέτρων, λύση η οποία μπορεί να περάσει από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

  • Real.gr
Ανησυχία στην Αθήνα για τα ταμειακά διαθέσιμα
Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση για τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία βαίνουν προς εξάντληση, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και για μισθούς και συντάξεις του επόμενου μήνα.

Τα έσοδα του Δημοσίου δείχνουν να μην μπορούν να στηρίξουν τις δαπάνες που απαιτούνται για μισθούς και συντάξεις ακόμα και του μηνός Μαΐου, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μαζεύει τα ταμειακά διαθέσιμα, ακόμα και των νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ, του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των φορέων της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η εξάντληση των ταμειακών διαθεσίμων εντείνει την πίεση στο οικονομικό επιτελείο ώστε να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση που προβλέπεται μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε χθες (25/04) το βράδυ και σήμερα, συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα των προληπτικών μέτρων, λύση η οποία μπορεί να περάσει από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v