Συναυλία της Κάτιας Πάσχου

Από τις σημαντικές νέες δυνάμεις του λυρικού τραγουδιού, η Κάτια Πάσχου ολοκληρώνει το νέο της διαδραστικό, «The Katia Paschou Project», την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, με το έργο «Το Ελιξήριο του Ερωτα»

  • Real.gr
Συναυλία της Κάτιας Πάσχου
Της Χρύσας Κακιώρη

Από τις σημαντικές νέες δυνάμεις του λυρικού τραγουδιού, η Κάτια Πάσχου ολοκληρώνει το νέο της διαδραστικό, «The Katia Paschou Project», την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, με το έργο «Το Ελιξήριο του Ερωτα»

Η Κάτια Πάσχου, με έδρα το Ίδρυμα Θεοχαράκη, δημιούργησε ένα Project, που στόχο έχει να φέρει κοντά νέους καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές της κλασικής μουσικής, και συγχρόνως μέσα από μια ολιστική εκπαιδευτική προσέγγιση, να τους καθοδηγήσει στην αυτοβελτίωσή τους, τόσο καλλιτεχνικά όσο και ατομικά.

«Πρόκειται για ένα σύνολο τεχνικών που έμαθα στην Αμερική από διαφορετικά προγράμματα που παρακολούθησα πάνω στην κατεύθυνση του περφόρμανς, τα οποία ζυμώθηκαν στα δέκα χρόνια που εφαρμόζω αυτές τις τεχνικές ως επαγγελματίας τραγουδίστρια. Όλο αυτό εξελίσσεται μέσα μου και είναι πια κάτι πηγαίο, το να μπορώ να βλέπω τι χρειάζεται να κάνει ένας περφόρμερ, τραγουδιστής ή μουσικός για να βελτίωση την απόδοσή του επί σκηνής» λέει η σοπράνο στο real.gr.

«Αρχικά ήθελα να δημιουργήσω μια γέφυρα μεταξύ μουσικών και τραγουδιστών, και ταυτόχρονα να συνεργαστώ με νέα ταλέντα, δίνοντάς τους βήμα. Ένιωθα την ανάγκη να μεταδώσω όλα αυτά που έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου στη μουσική και στην σκηνή. Όταν γίνεσαι δάσκαλος εμβαθύνεις ακόμα περισσότερο στο αντικείμενό σου. Ας πούμε ότι μέσα στην ομάδα είμαι μια προχωρημένη μαθήτρια, όχι δασκάλα, ανακαλύπτοντας κρυφές πτυχές της τέχνης μου που ως τώρα δεν είχα δει» συμπληρώνει η Κάτια Πάσχου, η οποία έπειτα από σπουδές στη Θεατρολογία και τη μουσική έχει εξελιχθεί σε μία από τις καλύτερες σοπράνο της λυρικής σκηνής του σήμερα.

Στο πρώτο μέρος οι καλλιτέχνες με θεατρικό παιχνίδι, σκετς και πολλή μουσική μυούν διαδραστικά το κοινό στη γνωστή όπερα του Ντονιτσέτι, μαθαίνοντάς τους εύκολα μέρη από άριες και χορωδιακά. Στο δεύτερο μέρος η Κάτια Πάσχου με καλεσμένους τους Δημήτρη Παπαγεωργίου, βαρύτονο και Χόρχε Χάσο, τενόρο, ερμηνεύουν σε μια παράσταση τα πιο γνωστά αποσπάσματα, ενώ το κοινό έχει την ευκαιρία να τραγουδήσει μαζί με τους ερμηνευτές στα σημεία του έργου που έχει διδαχτεί κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Οι καλλιτέχνες με τη συμμετοχή του κοινού παρακολουθούν ασκήσεις υποκριτικής, διάδρασης, θεατρικού παιχνιδιού, αλλά και σεμινάρια με προσκεκλημένους διακεκριμένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής, της ζωγραφικής και της επιχειρηματικότητας.

Η συναυλία ολοκληρώνει την τριλογία της «αγνής αγάπης», που αποτέλεσε τον θεματικό πυρήνα των τριών συναυλιών, το «The Katia Paschou Project συναντά τη Συμμετοχική Όπερα».

Η Συμμετοχική Όπερα είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο που μυεί βιωματικά παιδιά και εφήβους από το 2010 σε σχολεία. Τώρα, η Συμμετοχική Όπερα πάει ένα βήμα πιο κοντά στο κοινό με τη συναυλία που θα απολαύσετε στις Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 20.30 στο Ιδρυμα Θεοχαράκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v