Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ

Στο πλαίσιο ελέγχου σε επιχείρηση, ο υπάλληλος διαπιστώθηκε πως έλαβε από ιδιώτη λογιστή φάκελο με το ποσό των 3.000 ευρώ. Συνελήφθησαν οι δύο άνδρες. Αναζητείται ο ιδιοκτήτης. Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ.

  • Real.gr
Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ

Συνελήφθησαν, χθες (12-5) στην Αττική, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτης λογιστής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο υπάλληλος, κατά τη διενέργεια έλεγχου σε κατάστημα χρωματοπωλείο έλαβε από τον λογιστή της επιχείρησης κλειστό φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι αναζητείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία υπαλλήλου.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα (13-5) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ

Με αφορμή το χθεσινό κρούσμα διαφθοράς στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής, από υπάλληλο που μεταφέρθηκε πρόσφατα σε αυτή από το ΣΔΟΕ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δηλώνει ότι κανένα κρούσμα διαφθοράς δεν είναι ανεκτό και θα ενεργεί πάντοτε άμεσα, παρέχοντας κάθε σχετική πληροφορία και βοηθώντας τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτών των κρουσμάτων, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση, όπου ο προϊστάμενος της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Σταύρος Θωμαδάκης, ενημέρωσε άμεσα την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v