Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μαθαίνω μέσα από την κίνηση»

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδίασαν επιστήμονες του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Μαθαίνω μέσα από την κίνηση»
Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «SummerSchool: Μαθαίνω μέσα από την κίνηση», σχεδίασαν επιστήμονες του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΕΦΑΑ-ΠΘ).

Η παρουσίαση του προγράμματος αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ στις Καρυές Τρικάλων. Ομάδα-στόχος είναι οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων της Δυτικής Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 11 ημέρες (από 27 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου), 10 ημέρες για τα παιδιά και την ενδέκατη για τους γονείς, οπότε θα πραγματοποιηθεί και η τελετή αποφοίτησης.
 
Το ημερήσιο πρόγραμμα θα ξεκινά από τις 8:00 έως τις 9:00 και θα τελειώνει από τις 14:00 έως τις 15:00.

Όλες οι δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις Καρυές Τρικάλων.

Στόχος του προγράμματος, όπως δηλώνει ο δρ Βασίλης Γεροδήμος, επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος, είναι τα παιδιά να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη διά βίου άσκηση και τις δεξιότητες ζωής, μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (τοξοβολία, κρίκετ, μπάντμιντον, τέννις, αθλοπαιδιές, πάλη, μουσικοκινητικά προγράμματα κ.α.), παιγνιώδεις και εκπαιδευτικές επιστημονικές δραστηριότητες (παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, διαλέξεις κ.α).

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος θα αξιολογηθούν επιλεγμένοι δείκτες υγείας (ορθοσωμικός έλεγχος, δείκτες παχυσαρκίας κ.α.) φυσικής κατάστασης (ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη, αντοχή κ.α.) και διατροφικών συνηθειών (προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής κ.α.) των παιδιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v