Λάβρος ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ κατά των υποστηρικτών του Brexit

«Η αποχώρηση από την ΕΕ είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μια φτωχότερη Βρετανία», δήλωσε ο Όσμπορν.

  • Real.gr
Λάβρος ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ κατά των υποστηρικτών του Brexit
Ο Τζορτζ Όσμπορν επιτέθηκε κατά των υποστηρικτών του Brexit, επειδή υποστήριξαν ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να αποχωρήσει μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από την ενιαία αγορά της, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλους κινδύνους στο δημοψήφισμα του επόμενου μήνα.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σε μια 15ετία η Βρετανία θα χάνει ετησίως 200 δισ. λίρες (287 δισ. δολάρια) από το εμπόριο και το ίδιο ποσό από ξένες επενδύσεις, εάν ύστερα από ένα Brexit οι σχέσεις της με την ΕΕ καθορίζονται και πάλι από τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου.

«Η αποχώρηση από την ΕΕ είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μια φτωχότερη Βρετανία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Όσμπορν, μιλώντας σ' ένα υπόστεγο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, νοτιοανατολικά του Λονδίνου, όπου ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρίας Ryanair είπε ότι η εταιρία ενδέχεται να μειώσει τις επενδύσεις της μετά από ένα Brexit.

Η επιχειρηματική ελίτ στους FT για το ενδεχόμενο Brexit

Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι οι ψηφοφόροι τείνουν να πιστεύουν ότι η παραμονή στην ΕΕ θα είναι καλύτερη για τη βρετανική οικονομία, ωστόσο τα δύο στρατόπεδα -υπέρ της παραμονής και υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ- εμφανίζονται σχεδόν ισοδύναμα.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, σημαίνων υποστηρικτής του Brexit, είπε ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει και από την ενιαία αγορά μετά το Brexit, επισημαίνει το Reuters.

Ο Όσμπορν κατηγόρησε τους υποστηρικτές του Brexit ότι καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας ενόψει του δημοψηφίσματος, αμφισβητώντας τα κίνητρα διεθνών οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, όταν μιλούν για τους οικονομικούς κινδύνους ενός Brexit.

«Τα οικονομικά επιχειρήματα είναι πέραν αμφισβήτησης. Δεν είναι συνωμοσία, λέγεται συναίνεση», δήλωσε ο Όσμπορν.

Συνεχίζεται η κόντρα του Κάμερον με τον Τραμπ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει στην άποψή του ότι η πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για μια προσωρινή απαγόρευση της εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ είναι "διχαστική, ανόητη και εσφαλμένη", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

Ο Αμερικανός πολιτικός, όταν ρωτήθηκε γι' αυτή την κριτική που του έγινε από τον Κάμερον, δήλωσε πως τέτοια σχόλια δείχνουν ότι είναι απίθανο να έχει μια καλή σχέση με τον Βρετανό πρωθυπουργό.

"Ο πρωθυπουργός έκανε πολύ σαφείς τις απόψεις του για τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ. Διαφωνεί μ' αυτά", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

"Συνεχίζει να πιστεύει ότι η παρεμπόδιση των μουσουλμάνων να εισέρχονται στις ΗΠΑ είναι διχαστική, ανόητη και εσφαλμένη. Επιμένει στα σχόλιά του".

Ο εκπρόσωπος, ερωτηθείς ποιον θα προτιμούσε ο Κάμερον να γίνει ο επόμενος πρόεδρος, δήλωσε ότι δεν θα κάνει σχόλιο για μια εκλογή σε άλλη χώρα, όμως τόνισε πως ο Βρετανός ηγέτης έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι θα εργαστεί με οποιονδήποτε κερδίσει.

"Έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την ειδική σχέση" της Βρετανίας με τις ΗΠΑ, δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν σχεδιάζεται καμιά συνάντηση ανάμεσα στον Κάμερον και τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Τραμπ, αλλά αν προταθεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση, ο πρωθυπουργός θα το εξετάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v