Γιορτή μυδιού και σαρδέλας στην Κεραμωτή Καβάλας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, η διήμερη γιορτή μυδιού και σαρδέλας, παρουσία του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και πλήθος κόσμου.

  • Real.gr
Γιορτή μυδιού και σαρδέλας στην Κεραμωτή Καβάλας
Της Μαριέττας Κοντογιαννίδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, η διήμερη γιορτή μυδιού και σαρδέλας, παρουσία του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και πλήθος κόσμου.

Προηγήθηκε ο διαγωνισμός ψαρέματος των ερασιτεχνικών αλιευτικών συλλόγων της περιοχής, στον οποίο πήραν μέρος σε τετράωρο ψάρεμα, από τις 2 έως τις 4 το απόγευμα, οι σύλλογοι "Το Τιμάρι" Πέρνης, ο "Άγιος Νικόλαος" Αγιάσματος και οι "Αργοναύτες" Χρυσούπολης.


Παραδοσιακοί χοροί από μέλη συλλόγων της περιοχής

Στους καλεσμένους και τους κατοίκους που συνέρευσαν στη λαμπρή αυτή εκδήλωση, προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα και λαχταριστή ψημένη σαρδέλα και τα εξαιρετικής ποιότητας μύδια Κεραμωτής, με ουζάκι σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στο τέλος της εκδήλωσης και αφού έγινε η καταμέτρηση των ψαριών που ψάρεσε κάθε αλιευτικός σύλλογος, ο αντιδήμαρχος του δήμου Νέστου Καβάλας, Γιάννης Χατζηγερακούδης απένειμε το βραβείο στους νικητές, οι οποίοι ήταν ο Γιάννης Κωνσταντινίδης με το γιο του που είχαν την πιο πλούσια συγκομιδή ψαριών.


Η απονομή του βραβείου στον πρώτο ψαρά, Γιάννη Κωνσταντινίδη και το γιο του από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Χατζηγερακούδη

Επίσης, βραβείο απονεμήθηκε από τον λιμενάρχη Καβάλας Παν. Καρυδάκη στο πλήρωμα του σκάφους που αλίευσε το μεγαλύτερο ψάρι.

Αμέσως μετά άρχισαν οι εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική που συνόδευε η μελωδική φωνή της Μίνας Μαναβάκη, ενώ μικροί και μεγάλοι χορευτές των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων Νέας Καρυάς - Χρυσοχωρίου - Ερατεινού - Θρακιωτών Χρυσούπολης απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του πλήθους στους παραδοσιακούς χορούς που απέδωσαν με επιτυχία.


Λαχταριστές ψητές σαρδέλες που θα γευθούν οι παρευρισκόμενοι στη γιορτή!

Τέλος, διεξήχθη και φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων του Α.Ο. Καβάλας και του Νέστου Χρυσουπόλεως. Νικητές ήταν οι Παλαίμαχοι με τέρματα 4-2.

Στο κοινό μοιράστηκαν, την πρώτη μέρα, 300 κιλά σαρδέλας και την επόμενη μέρα, την Κυριακή, περίπου 300 κιλά μύδια.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v