ΝΔ: Συσκέψεις και... ζυμώσεις εν όψει ψηφοφορίας

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Πυροσβεστική, ενώ αναβλήθηκε και η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον Γ. Κουμουτσάκο. Παρουσία του προέδρου συνεδριάζει στη Βουλή το συντονιστικό του κόμματος.

  • Real.gr
ΝΔ: Συσκέψεις και... ζυμώσεις εν όψει ψηφοφορίας
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Πυρετός συσκέψεων στη Λεωφόρο Συγγρού εν όψει της ψηφοφορίας τόσο του νέου φορολογικού πακέτου όσο και του «κόφτη» την Κυριακή στη Βουλή.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ όπως ανακοινώθηκε αναβλήθηκε η εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Κουμουτσάκο.

ΝΔ: Όχι στα «κόκκινα» δάνεια, ναι στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Την ίδια ώρα θέμα συζήτησης στη ΝΔ αποτελεί η στάση που θα κρατήσει στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Επειτα από συσκέψεις που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος τόσο με τη στενή του ομάδα όσο και με το οικονομικό του επιτελείο, φαίνεται πως οδηγείται στην απόφαση να δώσει ξεκάθαρη γραμμή καταψήφισης των «κόκκινων» δανείων, ενώ αναφορικά με το ταμείο των αποκρατικοποιήσεων οι πιθανότητες είναι με το μέρος του «ναι».

Σε αυτό συνετέλεσαν και πολλές αντιδράσεις βουλευτών που διατύπωναν σοβαρές ενστάσεις για τους όρους και τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου άρθρου, τόσο στην προστασία της πρώτης κατοικίας όσο και στο ζήτημα των στεγαστικών δανείων. Παράλληλα, δεν λείπουν εκείνες οι φωνές που ζητούν την καταψήφιση και του υπερταμείου.

«Θα είναι το καλύτερο δώρο σε ένα αποτυχημένο πρωθυπουργό που κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία αλλά είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει», λένε χαρακτηριστικά στο real.gr, διαφωνώντας την ίδια στιγμή με το να ηγείται του σχήματος ξένος Πρόεδρος, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v