Δηλώσεις Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού

Στην ανάδειξη της « παγκόσμιας συμβολής της Ελληνικής γλώσσας, ως εργαλείου διάπλασης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης αρχών και εννοιών, όχι μόνο στο πεδίο της φιλοσοφίας και των επιστημών, αλλά και των πολιτικών ιδεών

Δηλώσεις Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού

Στην ανάδειξη της « παγκόσμιας συμβολής της Ελληνικής γλώσσας, ως εργαλείου διάπλασης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης αρχών και εννοιών, όχι μόνο στο πεδίο της φιλοσοφίας και των επιστημών, αλλά και των πολιτικών ιδεών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού», στοχεύει η καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Σύνταγμα, όπου γιορτάστηκε για πρώτη φορά.

Για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, έχει πρωτοστατήσει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, η οποία πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων σε περισσότερες από δέκα ιταλικές πόλεις.

Ο εορτασμός πραγματοποιείται με τη συμμετοχή ιταλικών πανεπιστημίων τα οποία διαθέτουν έδρα στον Ελληνικό Πολιτισμό, ενώ η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιείται στη Νάπολη. Στην Αθήνα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Σύνταγμα με τη συμμετοχή νέων παιδιών που «διαδήλωσαν» με το σύνθημα «Ο Kosmos μιλά Ελληνικά».
 
Το σύνολο των παιδιών φορούσε λευκά μπλουζάκια τα οποία ανέφεραν ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται παγκόσμια. H Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, βρίσκεται υπό την αιγίδα, της ΚΕΔΕ, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v