Σαμαράς: Μέσω γενεθλίων δηλώνει εκ νέου παρών

«Σαμαράς θα λέτε και θα κλαίτε» έγραφε η τούρτα – έκπληξη στον εορτάζοντα χθες Αντώνη Σαμαρά. Το νέο μήνυμα από την ομάδα του πρώην Πρωθυπουργού που προκαλεί κινητικότητα στη ΝΔ.

  • Real.gr
Σαμαράς: Μέσω γενεθλίων δηλώνει εκ νέου παρών
«Σαμαράς θα λέτε και θα κλαίτε» έγραφε η τούρτα - έκπληξη στον εορτάζοντα χθες Αντώνη Σαμαρά. Το νέο μήνυμα από την ομάδα του πρώην Πρωθυπουργού που προκαλεί κινητικότητα στη ΝΔ.

Λίγες μέρες πέρασαν από την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά - πριν από την ομιλία Μητσοτάκη στη βουλή - για την ψήφιση των μέτρων της κυβέρνησης. Παρέμβαση η οποία προκάλεσε μπαράζ ανακοινώσεων από το Μαξίμου και «έδωσε» ένα πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Αυγή - την Παρασκευή πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Σφυρίζει ο Σαμαράς, Χορεύει ο Μητσοτάκης» και την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να οικοδομήσει ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του πάνω στη «γραμμή» που όπως είπε, έδωσε στη ΝΔ ο πρώην Πρωθυπουργός.

Της παρέμβασης Σαμαρά ακολούθησε η εκτίμηση του στενού του συνεργάτη Δημήτρη Σταμάτη για κάλπες το 2017 - δήλωση που συζητήθηκε εκτενώς στα γαλάζια πηγαδάκια της Βουλής με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας - να επανέρχεται χθες επιχειρώντας μια μερική αναδίπλωση λέγοντας (Alpha 989) πως «μέχρι την Άνοιξη του 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός...».

Η ομάδα του κ. Σαμαρά δείχνει ότι δραστηριοποιείται πλέον περισσότερο ενεργά, εκτιμώντας πως το πολιτικό κεφάλαιο του πρώην Πρωθυπουργού όχι μόνο δεν έχει «θολώσει» αλλά δείχνει να ενισχύεται από τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η άποψη που υπάρχει σήμερα στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, συμπυκνώνεται στη φράση του κ. Σταμάτη ότι «κάθε μέρα που περνάει ο λαός διαπιστώνει ότι αδίκησε τον Σαμαρά...».

Η λογική αυτή αποτυπώθηκε πάνω στην τούρτα - έκπληξη των συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού για τα χθεσινά 65α γενέθλια του σε ένα μίνι πάρτι έκπληξη σε γνωστό μαγαζί στο Κολωνάκι.

«Σαμαράς θα λέτε και θα κλαίτε» έγραφε με νόημα η τούρτα την οποία τού προσέφεραν οι συνεργάτες του - επιλέγοντας μάλιστα να δημοσιοποιήσουν τη χθεσινή φωτογραφία - αν και άπαντες γνωρίζουν πως ο πρώην Πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά «φιλικός» είναι με τα της επικοινωνίας πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για το διαδίκτυο.

Η κινητικότητα που δείχνει η πλευρά Σαμαρά προκαλεί πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ και πονοκέφαλο σε κάποιους από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι μεν βουλευτές τονίζουν πως η ΝΔ θα οφείλει να υπερασπιστεί με σθένος το έργο του κ. Σαμαρά, ειδικά τώρα που ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει απόλυτα, την πρόβλεψή του πρώην Πρωθυπουργού ότι θα έρθει νέο βαρύτερο για τη χώρα μνημόνιο, οι δε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη πιστεύουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να «ξεκολλήσει» από αυτή τη συζήτηση και να χαράξει ένα νέο πολιτικό αφήγημα που θα γίνει ελκυστικό για όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις πέρα και πάνω από στενά κομματικά όρια.

Σε αυτό που συμφωνούν όλοι στη ΝΔ είναι πως ο κ. Σαμαράς δείχνει πως δε θα ακολουθήσει σε καμία περίπτωση το δρόμο της.. σιωπής του Κ. Καραμανλή και θα επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να δηλώνει «παρών» στέλνοντας τα μηνύματα που ο ίδιος θα επιλέγει - μεταξύ άλλων - και προς την ηγεσία της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v