Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πούτιν έφυγε – Ο Τσίπρας πάει Πεκίνο

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, 2-6 Ιουλίου. Στόχος οι κινέζικες επενδύσεις στη χώρα μας. Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Πούτιν.

  • Real.gr
Ο Πούτιν έφυγε – Ο Τσίπρας πάει Πεκίνο
Έντονη κινητικότητα αναπτύσσει η ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό για επενδύσεις, σε μια εμφανή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα υφεσιακά μέτρα της αξιολόγησης και να αντιμετωπιστεί η ανεργία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο 2-6 Ιουλίου, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κίνας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ θα συνοδεύεται στην κινεζική πρωτεύουσα από σειρά επιχειρηματιών.

Στόχος είναι οι κινεζικές επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια, στις υποδομές, τις μεταφορές, τον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, αλλά και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σε τριπλασιασμό (!) των Ρώσων τουριστών προσβλέπει η Ελλάδα

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ήδη, η Αθήνα κάνει λόγο για τη δυνατότητα τριπλασιασμού των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, από ένα εκατομμύριο δηλαδή που έρχονται σήμερα, να ανέλθουν σε τρία εκατομμύρια.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης θα μεταβεί στη Μόσχα, ώστε να αντιμετωπιστούν επιτέλους τα προβλήματα της βίζας, προκειμένου να υπάρξει αύξηση της ροής Ρώσων τουριστών στη χώρα μας και από φέτος, με δεδομένη την κατάσταση σε Τουρκία και Αίγυπτο.

Η Ελλάδα, επίσης, αποτελεί δίαυλο προσέγγισης της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναμένει ρωσικές επενδύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ενέργεια, τις μεταφορές και σε άλλους τομείς.

Το Μέγαρο Μαξίμου, επίσης, σχολιάζει θετικά τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο Πρόεδρο, εκφράζοντας ικανοποίηση από το γεγονός-όπως αναφέρει- ότι «η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στη λογική αξιοποίησης των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, που είχαν διακοπεί επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, παρότι είχαν ενισχυθεί από τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή».

Ο Μ. Βαλς και η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Γαλλία

Την Πέμπτη επισκέπτεται την Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr θα συζητηθεί το ενδεχόμενο γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα και θα αποφασιστεί η αποστολή ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Παρίσι το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο Πεκίνο από 2 έως 6 Ιουλίου ο Αλ. Τσίπρας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v