Ηλιοφάνεια και καταιγίδες στα ορεινά

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία

  • Real.gr
Ηλιοφάνεια και καταιγίδες στα ορεινά
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου), 25 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση και στροφή σε νοτιοδυτικούς στα ανατολικά.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα γύρω ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ αργότερα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρους όμβρους στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις ενώ τις πρωινές ώρες στην Κρήτη ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v