«Σκληρό ροκ» από τη ΝΔ σε τρεις άξονες

Στη λεωφόρο Συγγρού επικρατεί έντονος προβληματισμός για την διαχείριση που έγινε στο ζήτημα των off shore.

  • Real.gr
«Σκληρό ροκ» από τη ΝΔ σε τρεις άξονες
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στα σχοινιά τους δικού της αντιπολιτευτικού τερέν επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία, οξύνοντας την επίθεση σε τρεις άξονες.

Πρώτον, στο ζήτημα της οικονομίας. «Η αντίστροφη μέτρηση για τον Τσίπρα ξεκίνησε χθες με την εφαρμογή του πρώτου κύματος φορολογικών μέτρων τα οποία αισθάνεται ήδη ο Έλληνας», λένε από τη λεωφόρο Συγγρού και σημειώνουν πως «δυστυχώς τώρα ο ελληνικός λαός θα αρχίσει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τα σπασμένα μιας ανίκανης κυβέρνησης.

Δεύτερον, στο προσφυγικό. Ο κ. Μητσοτάκης, από το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο, τόνισε πως με ευθύνη της κυβέρνησης αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές και μάλιστα είπε πως “οι πρόσφυγες χρησιμοποιήθηκαν ως όμηροι μας κοντόφθαλμης πολιτικής”. Όπως δήλωσε η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε ότι μετά το Παρίσι η πολιτική ασφάλειας στην Ευρώπη είχε αλλάξει και όπως είπε, δυστυχώς οι διεθνείς συμφωνίες, η παρουσία του ΝΑΤΟ αλλά και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έγιναν χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.

Τρίτον, στο ζήτημα των off shore. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ρίξει τους τόνους σε αυτό το ζήτημα και θα πιέσει την κυβέρνηση να απαντήσει στην χθεσινή ερώτηση που κατέθεσαν 38 γαλάζιοι βουλευτές. Στο πλαίσιο αυτό, από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκφράζουν τη βεβαιότητα που η συγκεκριμένη ρύθμιση, είναι αντι-συνταγματική, αντίκειται στις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου θα εκπέσει.

Σε κάθε περίπτωση, στη λεωφόρο Συγγρού επικρατεί έντονος προβληματισμός για την διαχείριση που έγινε στο ζήτημα των off shore. Αρκετοί βουλευτές εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την αποχώρηση, καθώς, όπως λένε, η Νέα Δημοκρατία έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να «ξεγυμνώσει» πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, από το επιτελείο της ΝΔ σημειώνουν πως «δεν υπήρχε λόγος να γίνουμε συμπρωταγωνιστές σε ένα θέατρο σκιών».

Στο μεταξύ, το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Μ. Βαλς θα γίνει στην γαλλική πρεσβεία παρουσία και του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μ. Σαπέν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v