Ναυάγιο με εκατοντάδες μετανάστες νότια της Κρήτης - Σε εξέλιξη επιχείρηση

Συναγερμός στις ελληνικές αρχές. Το ναυάγιο εντοπίζεται 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων. Στο σημείο έχουν πλεύσει τέσσερα παραπλέοντα σκάφη, δύο σκάφη ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ένα αεροσκάφος και ελικόπτερο σούπερ πούμα. Εχουν διασωθεί ήδη 250 άνθρωποι.

Ναυάγιο με εκατοντάδες μετανάστες νότια της Κρήτης - Σε εξέλιξη επιχείρηση
Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκονται από τα ξημερώματα οι λιμενικές αρχές σε όλη την Κρήτη καθώς 75 ναυτικά μίλα νότια των Καλών Λιμένων έχει εντοπιστεί μεγάλο σκάφος το οποίο μεταφέρει 100άδες πρόσφυγες και μετανάστες .

Σύμφωνα με το neakriti.gr υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους κυμαίνεται από 500-700 ενώ εκτιμάται ότι λόγω ακριβώς του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων που μεταφέρει βρίσκονται όλοι σε κίνδυνο.

Δίπλα του έχουν σπεύσει μετά από σήμα του θαλάμου επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας 4 μεγάλα παραπλέοντα σκάφη από όπου και ρίχνουν σωσίβια στους ανθρώπους που έχουν πέσει στη θάλασσα για να τους σώσουν και εν συνεχεία να τους περισυνελλέξουν.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 2 μεγάλα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού ,ένα αεροσκάφος ένα σούπερ πουμα και κάθε αλιευτικό μπορεί να βοηθήσει .

Ο συντονισμός γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας όπου μοναδική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διάσωση των 100άδων μεταναστών που παραμένει άγνωστο αν θα αποβιβαστούν στην Κρήτη .

Τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου αναφέρει ότι έχουν περισυλλεγεί ήδη 250 άνθρωποι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v