Στρατούλης: Ερχονται αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα

Σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει το μέλος Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας.

  • Real.gr
Στρατούλης: Ερχονται αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα
Σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει ο Δημήτρης Στρατούλης, κάνοντας λόγο για «επερχόμενα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, ότι διαμορφώνει κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, έχουν τόση αξία, όση είχαν και οι αντίστοιχες κόκκινες γραμμές τους για τις συντάξεις, οι οποίες αποδείχτηκαν ότι ήταν κάστρα χτισμένα στην άμμο που κατέρρευσαν με το “πρώτο φύσημα του ανέμου”, δηλαδή τις πιέσεις των δανειστών».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Αγώνας διαρκείας για να μην περάσει η νέα εργασιακή, μισθολογική και συνδικαλιστική κατεδάφιση»

Οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου Υπουργού ότι θα προστατέψουν, όπως δήθεν έκαναν με τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις από την κατεδαφιστική μανία των δανειστών, είναι η επιβεβαίωση ότι θα υποχωρήσουν σε όλες τις θρασύτατες απαιτήσεις τους, αφού και τις συντάξεις, όχι μόνο δεν τις προστάτεψαν, αλλά τις έβαλαν για τα καλά στο κρεβάτι του Προκρούστη, με συνεχείς μειώσεις τους από τώρα μέχρι το 2060! Τέτοια «προστασία» να μας λείπει!

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, ότι διαμορφώνει κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, έχουν τόση αξία, όση είχαν και οι αντίστοιχες κόκκινες γραμμές τους για τις συντάξεις, οι οποίες αποδείχτηκαν ότι ήταν κάστρα χτισμένα στην άμμο, που κατέρρευσαν με το "πρώτο φύσημα του ανέμου", δηλαδή τις πιέσεις των δανειστών.
 
Έτσι θα γίνει και για τα εργασιακά, αφού οι δανειστές γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει, ούτε θέλει να έχει, εναλλακτική πρόταση στα μνημόνια της φτώχειας και της υποτέλειας, καθώς και ότι θα υποχωρήσει ακόμα και στις πιο ακραίες και αποικιοκρατικές απαιτήσεις τους.

Η δήθεν διαφωνία της ΝΔ και των άλλων μνημονιακών δυνάμεων για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, είναι ακραία υποκριτική, γιατί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που ουσιαστικά την προβλέπει, ενώ από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το 2012 την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα, ανοίγοντας την όρεξη των δανειστών για κατάργησή τους και στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΛΑΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην πιστεύουν στις ανέξοδες υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ή στις δήθεν διαφωνίες της μνημονιακής αντιπολίτευσης, αλλά να ξεσηκωθούν και να αγωνιστούν μέχρι τέλους, για να μη μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους, για να μην περάσει η νέα αντεργατική καταιγίδα και για την αντιμνημονιακή, δημοκρατική ανατροπή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v