«Οδικός χάρτης» του Κυρ. Μητσοτάκη για την ανάπτυξη

Να περιγράψει και να αναλύσει το αφήγημα της ανάπτυξης μέσα από την δική του πρόταση διακυβέρνησης, επιδιώκει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποτυπώνεται στην εβδομαδιαία ατζέντα του προγράμματός του. Τι λέει για την συνταγματική αναθεώρηση.

  • Real.gr
«Οδικός χάρτης» του Κυρ. Μητσοτάκη για την ανάπτυξη
του Θάνου Τριανταφύλλου

Να περιγράψει και να αναλύσει το αφήγημα της ανάπτυξης μέσα από την δική του πρόταση διακυβέρνησης, επιδιώκει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποτυπώνεται στην εβδομαδιαία ατζέντα του προγράμματός του.

Αυτό μάλιστα δείχνουν και οι δύο παρεμβάσεις του, τόσο στα «Ποσειδώνια» όσο και στην συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Εξάλλου, με αυτήν την κίνηση ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως στόχο να αναδείξει πως η ναυτιλία και ο τουρισμός, είναι δύο βασικοί πυλώνες ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που σε κάθε περίπτωση πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως θα εστιάσει στην ενίσχυση της απασχόλησης, η οποία θα αποτελέσει και το κεντρικό σημείο στο νέο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο αναμένεται να επισημάνει ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στο 2ο «Φόρουμ για την Απασχόληση», που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και ο Τομέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος του επιτελείου της λεωφόρου Συγγρού, είναι να αναδειχθεί «η αναποτελεσματικότητα της πολιτικής υπερφορολόγησης της κυβέρνησης» και να κάνει σαφές πως «για να έρθει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας χρειαζόμαστε μία σταθερή φορολογική πολιτική με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές».

Αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως «η ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος είναι αναγκαία» προσθέτοντας ότι «αυτό κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό στην πρώτη τους συνάντηση τον Ιανουάριο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό πρότεινε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία.».

Όπως σημειώνει δεικτικά «μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση». Σχολιάζοντας τέλος τα σενάρια περί δημοψηφίσματος τονίζει ότι«ελπίζουμε να αντιμετωπίσει το θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα και να μην επιδοθεί σε μια άσκηση συνταγματικού λαϊκισμού».

Στο ίδιο πλαίσιο, από το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν την πρόταση αυτή σαν ένα ακόμη «πυροτέχνημα» για την αλλαγή ατζέντας με στόχο τον αποπροσανατολισμό του κόσμου από τα μέτρα της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v