Χάος από την ξαφνική κακοκαιρία - Η πρόβλεψη για σήμερα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία. Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές θα συνεχιστούν οι βροχές.

Χάος από την ξαφνική κακοκαιρία - Η πρόβλεψη για σήμερα
Συνεχίζονται και σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πολλά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 180 κλήσεις για απάντληση υδάτων. 
 
Στον Βόλο, την Λάρισα και το Καρπενήσι πλημμύρισαν δρόμοι και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια. 

Στην Σκόπελο, η νεροποντή «έπνιξε» το νησί καταστρέφοντας το οδικό δίκτυο, φτάνοντας ακόμα και την αποβάθρα του λιμανιού. Από την βροχόπτωση προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, με καθιζήσεις και κατολισθήσεις, στον περιφερειακό δρόμο της χώρας, με τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου να καταβάλλουν προσπάθειες να τις αποκαταστήσουν.


real.gr ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ από realmedialive

Σήμερα, από την αρχή του 24ώρου και έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Σποράδες.

Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη.

Το απόγευμα στα δυτικά οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σημαντικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τους ισχυρούς με τάση εξασθένησης μετά το μεσημέρι.

Η Θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 30 και στην Κρήτη από 16 έως 26.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Θερμαικό και τις Σποράδες από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητών διευθύνσεων 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι αρχικά ανατολικοί άνεμοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητών διευθύνσεων 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική
, αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής από την αρχή της ημέρας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στις ανατολικές ακτές του νομού οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες καταιγίδες. Βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανόν τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολή Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση περιμένουμε από το βράδυ. Οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις, όπου τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη, θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θυελλώδεις έως και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Λίγες μόνο νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v