Ο Μητροπολίτης Γαλλίας χοροστάτησε σε θεία λειτουργία στο Κολυμπάρι

Ο σεβασμιότατος Εμμανουήλ χαρακτήρισε με δηλώσεις του μεγάλο και ιστορικό γεγονός την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας χοροστάτησε σε θεία λειτουργία στο Κολυμπάρι
Μεγάλο και ιστορικό γεγονός χαρακτήρισε σήμερα -με δηλώσεις του από τα Χανιά- την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

Ο μητροπολίτης βρίσκεται στα Χανιά με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Μηνύματος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και το πρωί χοροστάτησε σε θεία λειτουργία που τελέστηκε στη Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας σε δήλωση του ανέφερε: «Ζήσαμε όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας αλλά και τις τελευταίες κυρίως ημέρες γεγονότα τα οποία μάς προκάλεσαν και αγωνία και απορία πολλές φορές.

Αλλά με τη χάρη του Θεού πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν για αυτό και ξεκινήσαμε σήμερα τις εργασίες μας με τη θεία λειτουργία στη Μονή Γωνιάς.

Για να προσευχηθούμε ώστε το Πανάγιο Πνεύμα το οποίο φώτισε τους Αποστόλους, να φωτίσει και όλους τους προκαθημένους και τα μέλη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου σε αυτό το δύσκολο έργο το οποίο έχουν να επιτελέσουν τις επόμενες ημέρες».

Οι εργασίες της Επιτροπής Μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου αρχίζουν το απόγευμα. Έργο της επιτροπής είναι να προετοιμάσει για μια περίπου εβδομάδα το μήνυμα το οποίο θα τεθεί υπόψη των προκαθημένων στις 17 Ιουνίου και το οποίο θα εγκριθεί από τη Μεγάλη και Αγία Σύνοδο που θα συνέλθει στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v