ΟΗΕ: Αντιδρά στην ανάκληση αδειών εισόδου 83.000 Παλαιστινίων στο Ισραήλ

Ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, η οποία απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο, ανέφερε ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΟΗΕ: Αντιδρά στην ανάκληση αδειών εισόδου 83.000 Παλαιστινίων στο Ισραήλ
Η απόφαση του Ισραήλ να ακυρώσει τις άδειες εισόδου των Παλαιστινίων έπειτα από μια φονική επίθεση στο Τελ Αβίβ μπορεί να ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, η οποία απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο, ανέφερε ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε τις άδειες 83.000 Παλαιστινίων για επισκέψεις στο Ισραήλ και δήλωσε ότι θα στείλει εκατοντάδες επιπλέον στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έπειτα από ένοπλη παλαιστινιακή επίθεση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών στο Τελ Αβίβ.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρά'αντ Αλ Χουσέιν καταδικάζει την επίθεση αλλά ανησυχεί σοβαρά για την ανάκληση των αδειών "που μπορεί να ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία η οποία απαγορεύεται και το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει το αίσθημα αδικίας και ματαίωσης που αισθάνονται οι Παλαιστίνιοι", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος Ραβίνα Σαμντασάνι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v