«Να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα»

Ανησυχεί την Αθήνα η ξαφνική αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία. Τι δηλώνει στο Real.gr ο αναπληρωτής υπουργός, Ν. Τόσκας. Τελική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σήμερα και αύριο στην Ειδομένη.

  • Real.gr
«Να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα»
Ανησυχία προκαλεί στην Αθήνα η ξαφνική αύξηση των προσφυγικών ροών από τα μικρασιατικά παράλια προς τη χώρα μας.

Ειδικά το Σάββατο, υπήρξε ταυτόχρονη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε τέσσερα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και το Φαρμακονήσι, το δε σύνολο ανήλθε σε 208 πρόσωπα, ενώ αυξημένη υπήρξε η ροή και χτες.

«Το ότι οι πρόσφυγες έφτασαν σε τέσσερα νησιά καταδεικνύει ότι το γεγονός δεν ήταν τυχαίο και μας υποψιάζει ότι οι Τούρκοι σκέφτονται να ανοίξουν εκ νέου την… κάνουλα» αναφέρει χαρακτηριστικά ανώτερη κυβερνητική πηγή.

«Να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα», δηλώνει στο Real.grο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συμπληρώνοντας: «Ασφαλώς και ανησυχούμε».

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως η Άγκυρα, με την αύξηση των προσφυγικών ροών, προσανατολίζεται να αποστείλει μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις αμφιταλαντεύσεις της στο θέμα της παροχής βίζας προς την Τουρκία.

Μπαν Κι Μουν και Γιούνκερ

Το προσφυγικό, πάντως, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν που θα επισκεφθεί τη χώρα μας από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Θα απασχολήσει, επίσης, και την επίσκεψη εργασίας του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, στις 21 και 22 Ιουνίου.

Νέα επιχείρηση στην Ειδομένη

Σήμερα και αύριο, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προγραμματίσει την τελική επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών από την Ειδομένη.

Στόχος είναι να απομακρυνθούν οι τελευταίοι 2.000 μετανάστες που παραμένουν στον χώρο, προς κέντρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Βίτσας: Νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v