Εξηγήσεις ζητά η Μόσχα για τη σύλληψη Ρώσων φιλάθλων

Τέσσερις Ρώσοι φίλαθλοι που συνελήφθησαν στη Λίλη πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μετάξύ των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Σλοβακίας θα απελαθούν από τη Γαλλία.

  • Real.gr
Εξηγήσεις ζητά η Μόσχα για τη σύλληψη Ρώσων φιλάθλων
Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Μόσχα, ο Ζαν-Μορίς Ριπέρ, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για εξηγήσεις μετά τη σύλληψη και την κράτηση Ρώσων οπαδών κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Euro 2016.

Στον Γάλλο διπλωμάτη επισημάνθηκαν οι "διακρίσεις" σε βάρος των Ρώσων πολιτών καθώς και το γεγονός ότι η "περαιτέρω υποδαύλιση του αντιρωσικού αισθήματος" θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

"Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί τις γαλλικές αρχές να προσέξουν με μεγάλη σοβαρότητα αυτήν την κατάσταση και να ρυθμίσουν το ζήτημα που αφορά τους συλληφθέντες Ρώσους πολίτες το συντομότερο δυνατόν, με βάση το δίκαιο και με πολιτισμένο τρόπο", πρόστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε χαρακτηρίσει "απολύτως απαράδεκτη" τη σύλληψη 43 Ρώσων οπαδών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Μασσαλία. Οι Ρώσοι τέθηκαν υπό κράτηση ενώ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν με πούλμαν για τη Λίλλη, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της εθνικής ομάδας τους με εκείνη της Σλοβακίας. Οι έντεκα από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα.

Απέλαση για 4 Ρώσους φιλάθλους

Τέσσερις Ρώσοι φίλαθλοι που συνελήφθησαν στη Λίλη πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μετάξύ των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Σλοβακίας θα απελαθούν από τη Γαλλία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
"Οι δύο από τους Ρώσους συνελήφθησαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ενός καυγά στη Λιλ. Οι άλλοι δύο βρέθηκαν μεθυσμένοι μέσα σε ένα αυτοκίνητο με όπλα στην κατοχή τους" είπε ένας εκπρόσωπος της νομαρχίας. Μια αστυνομική πηγή διευκρίνισε ότι τα "όπλα" ήταν ξύλινα ρόπαλα.

Άλλοι τρεις φίλαθλοι που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί κρατούνται και ανακρίνονται. Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει την εθνικότητά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v