Πύρινη κόλαση στην Κύπρο - Νεκρός δασοπυροσβέστης

Ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του και ακόμη 4 τραυματίστηκαν. Συνδρομή από την Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία. Η χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο - Νεκρός δασοπυροσβέστης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Κύπρος μετά την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται εκτός ελέγχους στους πρόποδες του Τροόδους και στοίχισε τη ζωή σε έναν 49χρονο δασοπυροσβέστη. Ο δασοπυροσβέστης σκοτώθηκε όταν το βυτιοφόρο, στο οποίο βρισκόταν, ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό.

Ακόμη τέσσερις δασοπυροσβέστες τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Σπήλια, Αγία Ειρήνη, Κούρδαλι και Καννάβια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα της Κύπρου ενώ στην προσπάθεια συμβάλουν πτητικά μέσα από την Ελλάδα και το Ισραήλ. Παράλληλα στη μάχη για την κατάσβεση, έχουν ριχθεί εκατοντάδες εθελοντές.

Μόλις έπεσε και το τελευταίο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα σταμάτησαν και στη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις με τη συνδρομή των εθελοντών.

Η Γαλλία με 3 αεροπλάνα και η Ιταλία με ένα ακόμη αεροπλάνο ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα θετικά στο αίτημα της Κύπρου για βοήθεια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Η πυρκαγιά είναι τόσο μεγάλη που δημιουργεί η ίδια ρεύματα αέρος και δυσχεραίνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Καθόλου αισιόδοξος δεν είναι ο διευθυντής της πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου, που κάνει λόγο για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος καταστροφής. Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v