Πρωτοβουλία «Brain Gain»: Στόχος η επιστροφή νέων επιστημόνων στην Ελλάδα

Έλληνες και Ελληνίδες νέοι επιστήμονες του εξωτερικού ενώνουν τις φωνές τους καταθέτοντας προτάσεις με θετικό πρόσημο.

  • Real.gr
Πρωτοβουλία «Brain Gain»: Στόχος η επιστροφή νέων επιστημόνων στην Ελλάδα
Έλληνες και Ελληνίδες νέοι επιστήμονες του εξωτερικού ενώνουν τις φωνές τους καταθέτοντας προτάσεις με θετικό πρόσημο, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα δώσουν κίνητρο για την επιστροφή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού εντός των συνόρων της χώρας.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Brain Gain», στο «The Hub Events» (οδός Αλκμήνης 5). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα 100 ιδρυτικά μέλη και οι στόχοι του Brain Gain, καθώς και τα αποτελέσματα της πρώτης διαδικτυακής έρευνας στην οποία ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 3000 Έλληνες νέοι επιστήμονες της γενιάς του brain drain.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε οποιονδήποτε ζει ή εργάζεται στο εξωτερικό και θέλει να προσφέρει στη δημιουργική αξιοποίηση και την προσέλκυση του ανθρωπίνου δυναμικού που έχασε η χώρα.

Θεμελιώδης στόχος είναι μετατροπή του brain drain σε brain gain. Η αλληλεπίδραση των Ελλήνων του εξωτερικού και της Ελλάδας και ιδανικά η επιστροφή ανθρώπινου δυναμικού είναι αναγκαία συνισταμένη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, την οικονομική ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με τα μέλη της πρωτοβουλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v