Το ταξικό πρόσημο του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης» τόνισε με νόημα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπροστά σε πλήθος επιχειρηματιών.

  • Real.gr
Το ταξικό πρόσημο του Κυριάκου Μητσοτάκη
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στα άλλα που είπε στη χθεσινή ομιλία του στον ΣΕΒ, επισήμανε:

«Οι επιχειρηματίες συχνά μερίμνησαν μόνο για τα συμφέροντα των μετόχων και όχι για την συνολική ευρωστία της αγοράς», ενώ υπογράμμισε πως δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες.

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης» τόνισε με νόημα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπροστά σε πλήθος επιχειρηματιών.

Επί προσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε ένα φιλικό για αυτόν περιβάλλον, ζήτησε από την επιχειρηματική κοινότητα να επιδείξει αυξημένη κοινωνική ευθύνη και μέσα από χορηγική δράση, να ενισχύσει δημόσιους και ιδιωτικούς, κοινωφελείς φορείς, σε τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία και ο πολιτισμός, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και, έμμεσα, την εθνική οικονομία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έμεινε όμως μόνο εκεί.

«Αναμένω να συμπράξετε με τους εργαζόμενους για την επίτευξη όλων όσων ανέφερα.

Είναι απαραίτητο να εμπεδωθεί ότι το συμφέρον εργαζομένων - επιχειρηματιών είναι κατά βάση κοινό», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, αναδεικνύοντας ένα σαφές ταξικό πρόσημο στην ομιλία του, στην οποία ήθελε σαφώς να προσδώσει χαρακτηριστικά «συναίνεσης» μεταξύ εργοδοτών και εργατικής τάξης.

Στη λεωφόρο Συγγρού γνωρίζουν πως μόνο εάν εξασφαλίσουν αυτήν την συναίνεση- χωρίς βέβαια να κάνουν πίσω στο πρόταγμα των μεταρρυθμίσεων- μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τα Μνημόνια.

Παράλληλα, η ανάδειξη του φιλολαϊκού προφίλ του κ. Μητσοτάκη, που μπορεί και κυκλοφορεί ανάμεσα στο λαό -σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα- εδράζεται στην γενικότερη στρατηγική της ΝΔ.

Εξάλλου, από το επιτελείο της ΝΔ, έχουν επίγνωση, πως τα μέτρα της κυβέρνησης, μπορεί να πλήττουν οριζόντια όλη την κοινωνία, εν τούτοις μεγαλύτερη... επίθεση δέχονται τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, λίγες ήμερες πριν, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίαζε στο Μουσείο της Ακρόπολης το πρόγραμμα της «Δίκαιης Ανάπτυξης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής για να επισκεφτεί.

«Σήμερα που επισκέπτομαι το δήμο Αχαρνών, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης θα μας μιλήσει για δίκαιη ανάπτυξη.

Θα ήθελα να ήταν εδώ μαζί μας να ακούσει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ από το Μενίδι.

Η στρατηγική της ΝΔ ακουμπά στην ευρύτερη «στροφή προς την καθημερινότητα» και έχει ως στόχο να… φτάσει τον Κυριάκο σε κάθε γειτονιά της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v