Θέματα αυτοδιοίκησης επί τάπητος στη συνάντηση Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Τρικκαίων

Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, υποδέχθηκε στο δημαρχείο Τρικκαίων το Σάββατο ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, όπου συζητήθηκαν θέματα της Αυτοδιοίκησης.

Θέματα αυτοδιοίκησης επί τάπητος στη συνάντηση Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Τρικκαίων
Ο κ. Κουτσούμπας βρίσκεται στα Τρίκαλα, λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις των τομεακών οργανώσεων του ΚΚΕ και την Κυριακή, στο πανελλήνιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στο Περτούλι.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Τρικκαίων περιέγραψε προβλήματα, ενώ ανέφερε συγκεκριμένες πολιτικές αναπτυξιακής προοπτικής από τον Δήμο Τρικκαίων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο «σχέδιο Ασκληπιός», δηλαδή στην προοπτική αξιοποίησης των φαρμακευτικών φυτών, μέσω της παραχώρησης γαιών σε νέους άνεργους, της ανάπτυξης συνεταιρισμών για την προώθηση των προϊόντων, του εναλλακτικού τουρισμού, του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της δράσης.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα του Δήμου Τρικκαίων και τις προσπάθειες που κάνει η δημοτική αρχή να επιλύσει προβλήματα των κατοίκων και της πόλης. Επισημάναμε τις θέσεις του ΚΚΕ. Η τοπική διοίκηση, ουσιαστικά είναι τμήμα του κρατικού μηχανισμού. Τις έχουν δοθεί αρκετές αρμοδιότητες από το κράτος, από την κεντρική κυβέρνηση με τον «Καλλικράτη» και στη συνέχεια με άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά στην ουσία, δεν έχει χρήματα.

Αντί να βελτιώνεται η χρηματοδότηση των δήμων, γιατί αυξάνονται και τα προβλήματα και μάλιστα σε συνθήκες γενικής οικονομικής κρίσης στη χώρα, αυτή η υποχρηματοδότηση εξακολουθεί να ισχύει, με αποτέλεσμα, αυτό να έχει μεγάλες επιπτώσεις στους εργαζόμενους είτε στο Δήμο αλλά και για τους κατοίκους της πόλης, και τις κοινωνικές παροχές, και ζητήματα πρόνοιας, παιδικών σταθμών, άλλων ζητημάτων , πολιτισμού, αθλητισμού, αθλητικών εγκαταστάσεων, τώρα προστίθεται και το προσφυγικό, που θα έπρεπε και ο δήμος να προσφέρει και οι εργαζόμενοι της πόλης, της ευρύτερης περιοχής, να νιώθουν ανακουφισμένοι και να μην βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη. Αυτό που συμβαίνει σήμερα σε όλη την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο εδώ στα Τρίκαλα».

Στη συνάντηση, παρέστη ο τρικαλινός πρώην βουλευτής, κ. Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Γιώργος Καϊκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Τρικκαίων και μέλη των τομεακών οργανώσεων του ΚΚΕ στα Τρίκαλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v