«Η Κίνα θα διατηρήσει και θα αναπτύξει τις σχέσεις της με ΕΕ και Βρετανία»

Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα πως...

  • Real.gr
«Η Κίνα θα διατηρήσει και θα αναπτύξει τις σχέσεις της με ΕΕ και Βρετανία»
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ δήλωσε σήμερα πως η Κίνα είναι δεσμευμένη στη διατήρηση και ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και των σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ευρώπη είναι ένας σημαντικός εταίρος της Κίνας και η Κίνα αναμένει όχι μόνο μια αλληλέγγυα και σταθερή ΕΕ, αλλά και μία σταθερή και ακμάζουσα Βρετανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Ετήσια Συνάντηση Νέων Πρωταθλητών 2016, γνωστή επίσης ως το Θερινό Φόρουμ του Νταβός, που διεξάγεται στην πόλη-λιμάνι Τιαντζίν στη νότια Κίνα.

Μιλώντας ενώπιον επιχειρηματικών ηγετών, διαμορφωτών πολιτικής και ακαδημαϊκών από περισσότερες από 90 χώρες, ο Λι είπε πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας υπολείπεται ακόμη των προσδοκιών οκτώ χρόνια μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο Λι είπε πως το Brexit έχει έναν αντίκτυπο στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και πως η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει αυξημένη αβεβαιότητα.

Καμία χώρα δεν μπορεί να μιλά για τη δική της ανάπτυξη χωρίς να μιλά για το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, είπε ο κινέζος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

Ο Λι είπε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η βιομηχανική αναβάθμιση και η αποτελεσματική παγκόσμια διακυβέρνηση μπορούν να οδηγήσουν στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v